SYDAFRIKA. En farmor i Sydafrika dog efter att hon tvingats se på när en inbrottstjuv våldtog hennes tre barnbarn i hennes hus. De tre kvinnorna låstes in i ett sovrum för att en efter en våldtas under pistolhot. 

Genrebild. Foto: CC public domain

En 71 årig kvinna i Sydafrika har dött av en misstänkt hjärtattack efter att hon tvingats se på när en inbrottstjuv våldtog hennes tre barnbarn. Inbrottstjuven var maskerad och hade tagit sig in i den äldre kvinnans hem i staden Impendle, skriver Daily Mail.

I huset befann sig även kvinnans tre barnbarn, som inbrottstjuven under pistolhot låste in i deras farmors sovrum. Sedan våldtog gärningsmannen kvinnorna, en efter en, framför sin farmor. Den äldre kvinnans son uppmanar vittnen att hjälpa honom och polisen att hitta gärningsmannen.

— Det är verkligen en fruktansvärd gärning han gjorde. Jag tror att min mor dog av en hjärtattack eftersom gärningsmannen inte attackerade henne, istället släpade han ut mina syskonbarn ur ett rum och våldtog dem en efter en framför henne, berättar sonen och fortsätter:

— Det har inte skipats någon rättvisa för mina syskonbarn som är helt förkrossade. I det här fallet såg våldtäktsmannen hur min mor kollapsade av chock och rädsla, men fortsatte (våldtäkten).

Nqobile Gwala, talesman för provinsens poliskår berättar att man söker efter folk som kan ha mer information om händelsen.


  • Publicerad:
    2020-07-01 22:30