På senare år har uppskattningsvis 40 000 flyktingar från Afrika och 20 000 asylsökande tagit sig in i Tel Aviv och fått ett allt annat än varmt välkomnande. Nedbrända flyktingbostäder, våld och hot om våld är vardagsmat i Israel och får direkt eller indirekt stöd av landets ledande politiker. Enligt Israels inrikesminister, Eli Yishai vill man bland annat ”flytta på de 58 000 infiltratörer som redan är här” medan andra i det israeliska parlamentet vill skjuta de som tar sig in på det israeliska territoriet.

Nu har CNN genomfört ett filmreportage för att undersöka vad som ligger bakom stämningarna i Israel.

I reportaget nämns att ”många israeler är frustrerade över de uppskattningsvis 59 000 illegala afrikanska flyktingarna i landet, och Israels oförmåga att hantera dem”. Eritreanen Amene Tekele Haymanot säger i inslaget att han aldrig trott att han eller hans affär skulle bli mål för hot och våld i ”en metropolitisk stad som är känd för sin tolerans.

Jag kan inte leva så här. Jag är rädd för mitt liv”, säger Haymanot till CNN.

Israel har en minimal invandring om man jämför med den i Sverige, vars befolkning är ungefär lika stor, men agerar ändå aggressivt mot mångkultur i sitt eget land. De senaste händelserna i Israel har lett till att många ifrågasätter varför judar förordar mångkultur och massinvandring till Europa, men vill hålla sin egen stat fri från ”infiltratörer”.

Why did anti-immigration sentiment boil over in Israel?


  • Publicerad:
    2012-06-05 20:04