FRANKRIKE. Nio eritreanska migranter blockerade en motorväg utanför Calais med hjälp av trädstammar. Nu misstänks de för dråp, efter att ha orsakat en dödsolycka.

En grupp om nio eritreanska så kallade flyktingar ville underlätta proceduren att smita ombord på långtradare vid Calais i Frankrike genom att blockera en motorväg med trädstammar. Detta med hopp om att lättare kunna tjuvåka med någon ovetandes chaufför på väg till England och på så sätt ta sig illegalt in i landet.

Blockaden ledde till att en polsk lastbilschaufför körde in i tre andra lastbilar som stod stilla på grund av blockaden, vilket slutade med att hans lastbil fattade eld och att han omkom i lågorna.

När polisen kom till platsen befann sig de nio eritreanerna i en av de stillastående lastbilarna, varpå de kunde gripas. Samtliga misstänks nu för dråp.

Under de senaste månaderna har antalet migranter i och omkring Calais ökat, trots att fransk polis i fjol rensade ut det ökända migrantlägret i Calais kallat “djungeln” – där uppemot 7 000 migranter bodde.

Källa:
Van driver killed in fireball crash after migrants block Calais road with tree trunks


  • Publicerad:
    2017-06-21 20:45