EUROVISION. Eurovision går nu ut med att alla politiskt laddade flaggor kommer att förbjudas under sändningarna men samtidigt uppger man att regnbågsflaggan som flitigt används av den ökända homolobbyn är tillåten tillsammans men EU-flaggan.

Eurovision meddelar att ”alla” politiskt laddade flaggor kommer att vara förbjudna under sändningarna vilket innebär att exempelvis inga Krim-flaggor, palestinska flaggor eller IS-flaggor får användas. Däremot kommer homolobbyns kulturmarxistiska regnbågsflagga att vara tillåten tillsammans med EU-flaggan.

Paul Jordan, som är pressansvarig för Eurovision, säger att han inte ser några problem med att använda den politiskt laddade regnbågsflaggan eftersom den står för ”mångfald”.

— Tidigare har vi ibland sett att till exempel regnbågsflaggan använts just under ett specifikt framträdande från ett land man vill protestera mot. Flaggans budskap är egentligen mångfald, och det är så den ska användas här, säger Jordan.

På frågan om det finns en risk för att ett värdland anser att regnbågsflaggan är politisk har Eurovisions pressansvarige Jordan inget riktigt svar. Han menar att det bestäms från fall till fall.

— De här sakerna bestäms från fall till fall. Men det är referensgruppen, som består av valda representanter, som bestämmer. Så det finns en hel del mångfald i gruppen, säger han.

Jordan säger även att människor har försökt ta med sig politiska flaggor tidigare och eftersom Eurovision inte är ett politiskt evenemang så kommer ”åtgärder att vidtas”. Trots detta får man använda regnbågsflaggan och EU:s flagga.

— Ibland har folk försökt ta med sig flaggor med politiska budskap. Men eftersom det här inte är ett politiskt evenemang kommer åtgärder att vidtas i de fallen. Det var länge sedan det hände sist, för de flesta förstår att Eurovision ska vara kul, hävdar han.

Källa:
Eurovision förbjuder politiskt laddade flaggor


  • Publicerad:
    2016-04-29 12:50