GREKLAND. Nikolaos Michaloliakos: ”Förföljd av en anti-grekisk regim för mina idéer”.

stoxos

Så lyder rubriken på den intervju som nyligen gjordes med Gyllene grynings ledare, Nikolaos Michaloliakos, och publicerades i den nationella tidningen Stoxos. Intervjun, genomförd av tidningens redaktör Dimitra Mylonas, har nu översatts till engelska för en vidare publik. Nordfront publicerar nedan några utdrag ur intervjun.

Mylonas inleder sin intervju med att förklara omständigheterna kring tillslaget mot Gyllene gryning och att ”demokratins vagga” Grekland inte längre är vad det varit. Michaloliakos konstaterar på en inledande fråga att Gyllene gryning utsatts för en komplott från en grekfientlig regim. Han påpekar också det symboliska i att regimen under samma tidsperiod som tillslagen gjordes mot Gyllene gryning, öppnade upp ett museum för att hedra massmördaren Kemal Atatürk ”den största slaktaren av greker i modern historia”.

På en fråga om händelseutvecklingen svarar Michaloliakos:

Händelseutvecklingen har blivit till ett stort fiasko. Det har varit mer än 35 utredningar i kloster och hem överallt. De har inte hittat de berömda ”tusentals vapen” som Gyllene gryning förmodats ha.

De säger att de fick denna information genom att ”tala med husägare”. Var är dessa husägare, är de spöken?

Gyllene gryning har varit konsekvent i sin kamp mot plutokratin – det är precis vad dessa politiker som styr vårt fädernesland utgör – och vi står emot dessa hallickar samt media med dess politiska förföljelser.

Michaloliakos får sedan frågan vad som var hans första tanke då han arresterades på söndag morgon den 28 september:

Det första jag kunde tänka på var att detta är ett test. Det är ett test för varje kämpe och även en välsignelse. Det är en chans att bevisa om din moral är gjord av järn, om du är lojal mot din ideologi. Min uppfattning är också att Gyllene gryning nu är så stark att det lyckats skrämma hela systemet, en hel regim.

På en fråga ger Michaloliakos följande svar till de hundratusentals greker som stödjer Gyllene gryning:

Vad vi behöver just nu, och jag säger detta från bakom murarna, är mer kamp. Vad som är viktigt är inte jag Michaloliakos eller Gyllene gryning. Vad som framförallt är viktigt är Grekland. Just nu är Grekland förlorat, det har sålts ut. De undergrävde våra väpnade styrkor, brottsligheten sprider sig överallt, de förbereder en ny lag som legaliserar i huvudsak illegala invandrare. Grekerna måste göra motstånd. Stå fast, kämpar och kamrater. Och även om vi hamnar bakom galler kommer vi att vara på din sida.

Framtiden är vår. Gyllene gryning kan inte stoppas av någon lag eller grundlagsvidriga förbud.

Den längre intervjun, som även behandlar en rad andra frågor, kan läsas i sin helhet HÄR


  • Publicerad:
    2013-10-26 15:16