KRÖNIKA. Fredrik Vejdeland skriver om Expos antivita agenda.

Jonathan Leman på Bokmässan i Göteborg. Foto: Nordfront.se

Påståendet i rubriken är måhända inte något nytt för de som har tänkt ett steg längre, men ett faktum som tål att upprepas och förtydligas genom exempel.

Det bör inledningsvis nämnas att grunden till Expos verksamhet otvivelaktigt är en antivit – och därmed rasistisk – agenda och att deras medarbetare bekänner sig till denna.

Denna antivita agenda leder också, genom förföljelser och uthängningar av vita individer och grupper, liksom negligering av faktiska rasligt motiverade dåd riktade mot vita, till att Expo direkt och indirekt utmålar vita som måltavlor. Det är ”fritt fram” att attackera vita, eftersom vita alltid är förövare. Expo utgör således en rasistisk organisation som förföljer vita och borde därigenom förbjudas genom regeringens tilltänkta lag mot rasistiska organisationer.

Expo: Judar har ett ett högre värde än andra grupper
Tidigare idag publicerade Expo en skitnödig artikel om att Nordiska motståndsrörelsens Näste 3 utövat prickskytte (med luftgevär) mot nio makthavare – åtta riksdagspolitiker samt ”filantropen” George Soros. För den som vill veta mer om detta rekommenderas artikeln Annie Lööf måltavla för skämt – hotar med att ”sätta håjt mot håjt”.

Utöver de saker som nämns i den artikeln fann jag det intressant att läsa Expos egna kommentar om vilka som fanns på måltavlorna:

”Det är journalister, personer med judisk anknytning och finansmannen George Soros.”

Detta lilla citat avslöjar egentligen allt vad Expo står för. Noterbart är alltså att den ”antirasistiska” stiftelsen Expo förfasar sig över att en av nio personer har ”judisk anknytning”. Att utöva prickskytte på en person med judisk anknytning är värre än att göra det på åtta svenskar, enligt den ”antirasistiska” stiftelsen och dess judiske artikelskribent Jonathan Leman.

Det är uppenbart av Nästes 3:s val av måltavlor (och det finns inget som helst belägg för någonting annat) att det som förenar personerna på måltavlorna är att de alla är makthavare. Motivet är att de är drivande i folkutbytet på svenskar och vita. Det är den antivita stiftelsen Expo, inte Nordiska motståndsrörelsens Näste 3, som lyfter ut en person ur sammanhanget och gör skillnad på folk och folk. Varför gör man det? Anser Jonathan Leman och Expo att judar har ett högre mänskligt värde än andra och ska värderas annorlunda än andra folkslag? Det låter inte särskilt antirasistiskt.

Exemplet ovan är definitivt inget undantag utan går som en röd tråd i hela Expos verksamhet. Udden i deras rapportering är, med några ytterst få undantag, alltid riktad mot vita individer eller intresseorganisationer. Hur kommer det sig att Expo aldrig skriver om den rasism som florerar och undervisas inom andra etniska intressegrupper, exempelvis Judiska församlingen? Denna församling firar varje år ett massmord på 75 000 perser som jag nog tycker i alla fall förtjänar att nämnas av Expo. Borde dessutom inte Expo granska varför judarna ser sig själva som det utvalda folket som ska härska över alla andra folkslag?

Expo avslöjar sin antivita agenda genom att konsekvent utmåla vita som förövare och icke-vita som offer. Undantag är de icke-vita som kan utmålas som förövare om de agerat mot andra icke-vita som har ett högre mänskligt värde enligt Expos rangordning (som när muslimer hetsat mot judar).

Expo: Vitas verbala reaktioner på mångkulturen är värre än rasligt motiverade mord på vita
Lite längre ned på Expos löp finner vi en artikel om en misstänkt lastbilsattack i Kanada där den misstänkte förövaren, en vit person, kört på en muslimsk familj. Det finns inga belägg för att gärningsmannen haft några rasliga motiv, eller att det för den delen varit ett överlagt mord, vilket dock inte hindrar Expo från att antyda rasistdåd och återge andras spekulationer.

Tillvägagångssättet skiljer sig markant från fall där situationen varit omvänd. På Expos sida finner vi ingen information alls om afghanen Tamim Sultani som försökte döda sju personer – samtliga svenskar – med kniv och ropade ”Allahu Akbar” medan han gjorde det. Istället uttalar sig Daniel Poohl, i egenskap av ”expert” till TV4 att det som är riktigt illa i Vetlanda-fallet är att människor med ”rasistisk människosyn” blir arga på afghaner som grupp.

Om man ändå befinner sig utomlands och spekulerar fritt i pågående brottsutredningar så kan man inte låta bli att undra varför det inte står ett ord om Boulder-massakern i Colorado på Expos sida. Inga spekulationer om motiv, inga antydningar om rasism, trots att gärningsmannen, Ahmad Al Aliwi Alissa, sköt ihjäl tio personer som samtliga var vita.

Valde Expo att kalla det för rasistdåd när dubbelmördaren Abraham Ukbagabir medvetet valde ut 55-årige Carola Herlin och hennes son Emil och oprovocerat knivdödade dem utanför IKEA i Västerås, för att de enligt hans egen usago ”såg svenska ut” ? Såklart inte. Istället förfasade man sig över ”nazistisk våldsretorik” när svenskar uttryckte sympatier för offren.

Kalla saker vid dess rätta namn
Vill man veta vad Expo har för agenda så ska man inte lyssna på vad de själva säger. Det enda man behöver göra är alltså att titta på vad de skriver om, men kanske framförallt väljer att inte nämna. Expos taktik är att maskera sig som en ”antirasistisk” stiftelse samtidigt som man konstant hetsar mot vita.

Vårt mål ska här inte vara att förmå Expo att vara konsekventa i sin antirasism utan istället att upplysa så många som möjligt om den antivita agendan och den förljugenhet som finns hos dess bekännare. Därför bör vi upphöra att beskriva Expo som en ”vänsterextrem”, ”liberal” eller ”vänsterliberal” stiftelse, även om det kan finnas vissa fog för alla dessa beskrivningar. Expos verksamhet är i grunden antivit och deras mål är inte att föra fram någon särskild politik utan att förgöra vår ras och vårt folk.


  • Publicerad:
    2021-06-10 16:34