ANTIVITHET. En vetenskaplig forskningsartikel som nyligen publicerades i Journal of the American Psychoanalytic Association föreslår ett botemedel mot ”vithet”, som forskaren kallar ”ett ondartat parasitärt tillstånd”. 

Artikeln med titeln On having Whiteness skrevs av Dr. Donald Moss, en judisk man som är fakultetsmedlem i både New York Psychoanalytic Institute och San Francisco Center for Psychoanalysis.

År 2012 skrev Moss en bok kallad ”Thirteen Ways of Looking at a Man”. På sida 69 skriver Moss om sin judiska mormor, och det han hävdar att hon berättade för honom är rätt oroande:

Min mormor påminde mig om min plikt som jude. Hon sa att jag var dubbelt skuldsatt: till henne för det blod hon en gång givit mig, och till Abraham för allt annat. Hon sa, att denna skuld måste lösas in. Innan den löses in, sade hon, att jag inte har rätt att dö. Hon sa: ”Du är vår enda hämnd. Du är vår Hitler. Löften har givits. De döda tittar och får inte bli besvikna. Hon sa, att maskinen kör för evigt. I Amerika kan varje del bytas ut. Varje enskild vital vätska kan hittas, allt hålls rent. Det som en gång har gjorts kan göras igen. Vad som har uppnåtts kan upprepas. Hon sa: ”Du kommer bara att dö av en handling av vilja. Så länge du lever har Hitler förlorat”.

Och på nästa sida skriver han:

I maskinen rengörs kroppen från sin biologiska dimension. Jag ville att mitt sinne skulle bli sfäriskt. Jag ville att kvalitet skulle elimineras. Jag ville kasta en hund mot en garageport. Jag ville bli maskinen.

Moss har hållit föredrag om ämnet ”vithet” innan artikeln publicerades i Journal of the American Psychoanalytic Association, som ges ut var annan månad. 2019 beskrev han också ”vithet” som ett ”parasitärt tillstånd” under ett tal för den psykoanalytiska föreningen.

Innan detta höll han också föreläsningar i samma ämne vid New York Psychoanalytic Society and Institute i New York.

I hans artikel – skriven den 27 maj 2021 – föreslår Moss ett botemedel mot ”vithet”.

Effektiv behandling består av en kombination av psykologiska och socialhistoriska ingrepp. Sådana ingrepp kan rimligen bara försöka omforma vithetens lustar – för att reducera dess intensitet, omfördela dess mål och ibland vända dessa mål mot reparationsarbetet.”

I den senaste artikeln skriver Moss också att ”vita människor har en särskild mottaglighet” för det ”parasitära tillståndent”, som han hävdar ”gör dess värds aptit glupsk, omättlig och pervers”.

Det är särskilt intressant att Moss använder ordet ”omättlig” här. Nyligen blev ett blogginlägg från 2007, skrivet av Kamau Bobb – mångfaldsledare hos Google – upptäckt. I blogginlägget hävdade Bobb att judar har en ”omättlig aptit för krig”

Bobb fällde kommentarerna i ett blogginlägg från den 30 november 2007 om konflikten mellan Israel och Palestina, med titeln ”Om jag var jude”, medan han var forskningsassistent i teknik vid Georgia Tech, rapporterade Washington Free Beacon.

Om jag var jude idag, skulle mina känslor plågas. Jag skulle finna det allt svårare att förena de långa upprepade perioder av förtryck som det judiska folket har utsatts för och den omättliga aptit för hämndlystet våld som Israel, mitt hemland, nu har anammat”, skrev han.

Efter att dussintals judiska organisationer upptäckte Bobbs blogginlägg – inklusive Simon Wiesenthal Center, som ibland finansierar seminarier om vithet – krävde de att han skulle få sparken för antisemitism.

Ett par dagar senare meddelade en talesman för Google att Mr. Bobb ”inte längre kommer att vara en del av vårt mångfalds-team”.

Vi fördömer otvetydigt de tidigare texter som har skrivits av en medlem i vårt mångfals-team, som orsakat djup förnärmelse och smärta för medlemmar i våra judiska samfund”, sa de.

Multinationella storföretag, judisk media och den akademiska världen agerar uppenbarligen hårdare mot ”antisemitiska” uttalanden, jämfört antivita sådana.

Ursprungligen publicerat på Nordfront.dk.


  • Publicerad:
    2021-06-24 07:30