ANTIVITHET Nyligen läckta dokument visar att Portlands åklagare, judiska ADL och vålds-vänsterextrema Rose City Antifa har samarbetat för att få en oskyldig vit man åtalad för mord.

Den 29 juli arbetade en vit man vid namn Jascha Manny som dörrvakt på Mary’s Club i Portlands gamla stadsdel. Under sitt pass såg han en grupp svarta män hota ett par hemlösa. När situationen syntes eskalera, konfronterade Manny angriparna, varvid 19-årige Lauren Teyshawn Abbott Jr drog fram ett skjutvapen och började skjuta mot honom. Manny såg sig då nödgad att besvara hans eldgivning – med resultat att Abbot dog och hans medarbetare 23-årige Kolby Ross, skadades. Hela händelsen fångades på video från flera vinklar och ett flertal vittnen har efter händelsen stött Mannys vittnesmål.

ADL träder in

Efter ha blivit kontaktad av den judiska lobbygruppen ADL inledde emellertid den vänsterinriktade åklagaren Mike Schmidt i augusti sina envetna försök att åtala Manny för mord och misshandel. I detta förfarande fokuserade han sina argument på den information av varierande relevans och sanningshalt som ADL:s Center on Extremism i hemlighet hade försett en grand jury med. Här hävdas till exempel att ”Manny har en pro-vit övertygelse”. Med ”grand jury” avses ett juridiskt organ som bestående av lekfolk som fastslår om det finns tillräckligt med bevis för att väcka straffrättsliga anklagelser.

ADL, som har ett nära samarbete med lokala brottsbekämpande myndigheter och FBI, hade för att erhålla denna information vänt sig till Rose City Antifa (RCA), en inhemsk judisk-influerad extremistgrupp som öppet förespråkar våld och som var aktivt involverad i organiserandet av de brutala upploppen i Portland 2020.

Det har aldrig presenterats några som helst bevis för att Manny skulle ha varit motiverad av ras, när han bestämde sig för att skjuta tillbaka mot de angripare som öppnade eld mot honom. Syftet med ADL:s ingripande i det här fallet tycks ha varit att totalt kränka principen om nämndemäns politiska neutralitet för att kunna åtala en oskyldig vit man.

Enligt lokala nyhetsrapporter har ADL förevisat ovan nämnda grand jury bilder och texter som ska påtala Mannys påstådda politiska ideologi – men efter att ha tagit del av material som inte stöder sådana antaganden, så har juryn ändå avböjt att åtala. Denna upprättelse har föga förvånande inte påverkat vänsteraktivisternas uppfattning. Som svar på åklagare Schmidts uttalande om att hans händer nu är bundna, har olika anarkistiska, judiska och liberala grupper gått samman för att organisera en påtryckningskampanj syftande till att få Manny åtalad för hatbrott – inte för sina handlingar utan för sina åsikter.