Nordfront har tidigare rapporterat om sparpaketet som drabbat Bonnierägda tidningar. Men Expressens chefsredaktör Thomas Matsson ser ljust på framtiden.

Trots tidningsdöden som Karin Pettersson på Aftonbladet förfärat sig över och att förtroendet för journalister är nere på botten tillbakavisar tidningen att man minskar, utan säger sig vilja anställa fler personer. Varför gammelmedia enligt vissa verkar få färre läsare finns det många teorier kring. En teori kan vara att tidningarna levererar verklighetsfrånvända skildringar om samhället, och Expressen har kanske givit oss svar på varför. Kvällstidningen visade i söndags upp en helsida med nyanställda medarbetare sedan 2011.

Om Expressen handplockar medarbetare av viss etnicitet, eller om främlingar helt enkelt inte håller måttet, är svårt att säga utifrån artikeln. Titta på listan över Expressens nya medarbetare och bedöm själva varför de inte verkar beröras av det som många ser varje dag:

framsida2

Expressen är heller inte ensamma om att ha en i hög grad homogen redaktion. Även Aftonbladet, som med Jan Helin i spetsen startade kampanjen ”vi gillar olika” har valt samma spår.


  • Publicerad:
    2012-12-20 14:46