Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Expressen: Ingen gravskändning på kyrkogård

Av Redaktionen, 2020-01-29
redaktionen@nordfront.se

BONNIERMEDIA. Enligt Expressen har tre personer nu släppts och och misstanken om brott mot griftefriden är nedlagd. De är inte heller längre ”medlemmar av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen”.

Det var under gårdagen som Expressen publicerade en artikel som basunerade ut att ”nazister misstänks ha skändat judars gravar” vid Skogskyrkogården i Stockholm. Enligt Expressen handlade det om ”flera medlemmar av Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen”.

På grund av den allvarliga anklagelsen gjorde Nordiska motståndsrörelsen en egen utredning i ärendet där organisationens ledning i Stockholmsområdet kontaktade samtliga nyckelpersoner i regionen för att höra om någon medlem var anhållen. Ingen av dessa var vare sig anhållen eller kände till någonting om händelsen. Vidare gick Judiska församlingen ut och dementerade Expressens uppgifter där den judiska organisationen bland annat inte kunnat se någon skadegörelse på kyrkogården.

Idag har Expressen publicerat en ny artikel där tidningen hävdar att tre personer har anhållits men nu släppts. De är inte längre misstänkta för brott mot griftefriden, men däremot för skadegörelse. Vilken typ av skadegörelse, och om det är relaterat till kyrkogården, uppger inte tidningen.

Vidare har ”medlemmar av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen” nu bytts ut till ”personer med koppling till Nordiska motståndsrörelsen”. På vilket sätt de tre personerna har någon ”koppling” till Nordiska motståndsrörelsen uppger heller inte tidningen.

Nordfront har kontaktat journalisten Mattis Wikström, som skrivit bägge artiklarna, för att få svar. Expressen har dock inte velat släppa fram samtalet via telefon utan har istället hänvisat Nordfront till hans mejladress. Wikström har fortfarande inte hört av sig trots att han sökts via telefon, mejl och även över Twitter.

Källa:
NMR-nazister misstänktes för gravskändning – har släppts


  • Publicerad:
    2020-01-29 19:30