TV. Den tecknade humorserien Family Guy kommer i nästa säsong att beröra det feministiska #metoo-uppropet, som pågick under framförallt slutet av förra året. Detta avslöjade tv-seriens producent Richard Appel under den amerikanska nöjesmässa Comic-Con.


Klassisk scen ur ”Family Guy” när Peter Griffin och hans vänner gör en tidsresa till ett judiskt getto i Europa före andra världskriget.

I nästa säsong av den tecknade tv-serien ”Family Guy” kommer ett avsnitt som handlar om det feministiska upproret #metoo. Detta avslöjade seriens producent Richard Appel under årets upplaga av den amerikanska nöjesmässan Comic-Con.

Huvudpersonen i avsnittet kommer att vara huvudkaraktären Peter Griffins granne Glen Quagmire, en ogift flygkapten som redan etablerat sig som en av tv-historiens perversaste karaktärer.

— Metoo-händelserna blev en sådan kulturell kraft när vi började tänka på nästa säsong, och vi tänker kasta oss in med huvudet före, med en episod om Quagmire, berättade Appel.

Det är ännu oklart huruvida man kommer att driva med #meeto, eller göra en politiskt korrekt tagning av frågan. Men Family Guy har emellanåt inte dragit sig för att driva med alltifrån judar till homosexuella och kulturmarxister.

Se bilder från den kommande säsongen av Family Guy:

Källa:
‘Family Guy’ Character Will Have Me Too Moment, Producers Say


  • Publicerad:
    2018-07-23 12:30