VANCOUVER. Reportern Lauren Southern begav sig rakt in eldkulan under en feministisk ”Slutwalk-”demonstration i Kanada. Genom att ifrågasätta det feministiska påståendet om en våldtäktskultur i väst har feministiska aktivister skapat ett hatdrev mot henne på sociala medier.

lauren-southern-slutwalk

Nyligen hölls en så kallad Slutwalk-demonstration i Vancouver med syfte att uppmärksamma att det finns en våldtäktskultur i väst. Som vanligt är det inte svarta och minoriteters våldtäkter mot vita kvinnor som står i fokus när feminister talar om en ”våldtäktskultur” i väst.

När feministerna höll tal begav sig Lauren Southern och en kameraman in i demonstrationståget. Lauren Southern, som är reporter för The Rebel och aktiv inom Libertarian Party i Kanada, höll upp en skylt framför talarna om att det inte finns någon våldtäktskultur. Därefter följde hon med demonstrationståget och ifrågasatte deras påståenden.

— Det är intellektuellt ohederligt att säga att vi lever i en våldtäktskultur, säger Lauren Southern i tv-inslaget.

— Det är sinnessjukt att säga att vi lever i en våldtäktskultur. Män får sparken från sina arbeten bara genom våldtäktsskämt – inte våldtäkter. De får inga ”High fives”. Så att påstå att vi lever i en våldtäktskultur är, uppriktigt sagt, löjligt, säger hon.

Lauren Southern påpekar sedan att det finns våldtäktskulturer utanför västvärlden – våldtäktskulturer som feminister i väst inte gärna talar om dem eftersom det är heterosexuella, vita, män som är hatobjektet.

— Våldtäkter sker men det stora majoriteten av män och kvinnor begår inte våldtäkter och när vi kommer på dem åker de i fängelse och straffas. Samtidigt kan du komma undan med våldtäkt i tredje världen-länder och på andra platser, påpekar Lauren Southern.

— Åk till Afrika och du kommer att få se en riktig våldtäkskultur.

Efter aktionen från Lauren Southern har ett feministiskt hatdrev skapats mot henne på sociala medier. Bland annat har adressen till hennes arbetsplats lagts ut.

Källa:
Woman holds sign at feminist rally saying ’there is no rape culture in the West’


  • Publicerad:
    2015-06-11 10:30