Nordfront.net publicerade i förrgår en notis som uppmärksammar att det i fjol i Norge delades ut fler nya personnummer till invandrare än till nyfödda norrmän. Notisen har översatts och publiceras nu här nedan.
NORGE
Det är i två artiklar publicerade på tv2.no och vg.no som man tar upp problematiken med dagens norska personnummersystem. Systemet klarar inte av den den nuvarande befolkningstillväxten, vilket gör att man redan 2039 kan få slut på personnummer för vissa datum.

Det nuvarande personnummersystemet i Norge infördes 1964 och då trodde man att det skulle hålla i flera hundra år, men som det framkommer i en av artiklarna:

”…på den tiden var det ingen som tänkte på den våldsamma ökningen av invandrare. Och ifjol blev för första gången fler personnummer i Norge tilldelade till invandrare än till nyfödda norrmän.”

Tidigare har Nordfront också uppmärksammat att norrmän förväntas bli en minoritet i Oslo redan år 2027 samt att det skett en dramatisk ökning av våldtäkter i Oslo, där en stor majoritet av de misstänkte var invandrare.

Källa:
Ifjor ble det for første gang tildelt flere personnummer til innvandrere enn til nyfødte i Norge


  • Publicerad:
    2013-01-06 18:50