INRIKES. Flera bilbränder har skett i södra Sverige. Under helgen har det brunnit i Halmstad, Laholm och inatt brann det utanför Teslas lokaler i Malmö.

Enligt SVT har bilbränder utförts i områdena Andersberg och Vallås utanför Halmstad i helgen. Andersberg är ett invandrarområde som är utpekat av polisen som särskilt utsatt, där våld och narkotikaförsäljning är vanligt förekommande skriver Hallandsposten år 2016. Sveriges Radio rapporterar 2019 att invandrartäta Vallås är snart ett utsatt område.

Ökade problem med bilbränder, narkotikaförsäljning och missbruk-, cykel- och mopedstölder och allmän oro på västra delen av Vallås i Halmstad gör att stadsdelen är på gränsen att klassas som utsatt område av polisen.

I helgen har det också brunnit på Tivolitorget i Laholm i södra Halland.

Inatt brann det i invandrartäta Malmö. Utanför Teslas butiker skall mellan sju till åtta stycken elbilar förstörts. Bilbränderna var utspridda vilket skapat misstänksamhet hos räddningsledaren Magnus Köhlin. Till SVT säger han:

– Jag har svårt att se att det finns några naturliga orsaker, men det får polisens utredning konstatera.

Myndigheterna gick på natten ut och varnade människorna i området från att andas in den farliga röken som uppstod vid bilbränderna i Malmö.


  • Publicerad:
    2020-10-20 10:40