RINKEBY. Folkets hus i Rinkeby har blivit avslöjade för att de ska ha hyllat ”högerextrema”. Nu inleds ett samarbete med Expo som kommer att utbilda personalen i att kunna urskilja ”ickedemokratiska organisationer”.

Tidigare ska det ha kommit fram att Folkets hus i mångkulturella Rinkeby i Stockholm har hyllat Isveç ülkü ocaklari, känd som Grå vargarna i Sverige, samt det ultranationalistiska turkiska partiet MHP.

Nu inleder de ett samarbete med den svenskfientliga och åsiktsregistrerande stiftelsen Expo som arbetar med att ”upplysa” allmänheten om ”rasism och främlingsfientlighet”. Folkets hus nytillträdda ordförande Jörgen Strandberg hoppas nu att Expo kan hjälpa dem med utbildningar så att de lättare ska kunna upptäckta ”ickedemokratiska organisationer”.

— Vi tar det som hänt på största allvar och vi har därför kontaktat Expo för att inleda ett samarbete. Vi hoppas att de kan hjälpa oss med utbildning så att vi kan lära oss känna igen de grupper som inte lever upp till vår värdegrund, säger Strandberg.

Han säger även att förlita sig endast på regelverket inte hjälper dem med detta ”problem” utan att personer och organisationer kan smita in ändå.

— Vi ser över hela verksamheten. Det känns bra att vi kan få stöd av Expo. Det blir också ett bra komplement till de skärpta uthyrningsreglerna som styrelsen kommer att ta ställning till inom kort, säger han avslutningsvis.

Källor:
Folkets hus i Rinkeby vill samarbeta med Expo
Här hyllades Grå vargarnas grundare


  • Publicerad:
    2017-05-12 11:50