JUDISK MAKT. I sin hetsjakt på kristna, konservativa och andra ”hatiska” organisationer drar den judiska lobbyorganisationen SPLC på sig allt mer kritik. Nu samlar sig runt 60 organisationer för att undersöka möjligheten att stämma den judiska rasistiska lobbygruppen.

Drygt 60 organisationer som av den judiska lobbygruppen Southern Poverty Law Center (SPLC) har pekats ut som ”hatgrupper” och på andra sätt utsatts för deras angrepp funderar på att stämma den ökända judisk makt-gruppen. Detta meddelar Mathew D. Staver, ledare för den lagliga icke vinstdrivande kristna organisationen Liberty Counsel.

Bakgrunden till detta planerade motdrag mot den judiska lobbygruppen är att de nyligen som en ursäkt betalade en summa på över tre miljoner dollar till en muslimsk organisation, Quilliam Foundation. Organisationen pekades 2016 ut av SPLC som en islamofobisk terrorgrupp, trots att den leds av en hängiven troende muslim, Maajid Nawaz.

SPLC angav varierande skäl för att uppföra Nawaz på hatlsitan, och bytte ofta motiveringarna. Bland skälen för att kalla honom hatisk extremist fanns påståendet att han hade besökt en strippklubb på sin svensexa. Ursäkten i form av 3,375 miljoner dollar betalades som kompensation för det förtal de hade utsatt Nawaz för, trots att Nawaz’ klagomål mot SPLC inte ens hade blivit föremål för en faktisk juridisk tvist. Det enda Nawaz hade gjort var att skriva ett kravbrev till SPLC. Ursäkten i form av betalningen till Nawaz öppnar för att det finns möjligheter att driva juridiska processer mot SPLC för deras kampanjer mot icke-judiska organisationer, anser Staver.

— Vi har inte gjort någon anmälan mot SPLC, men jag tror att ett antal organisationer har funderat på att stämma SPLC eftersom de har agerat mot många organisationer exakt som de gjorde mot Maajid Nawaz. SPLC sprider falsk propaganda, demoniserar och stämplar organisationer som de inte tycker om, och deras stämplingar har både ekonomiska och materiella konsekvenser, säger Staver.

De flesta av de ”hatgrupper”, vars existens SPLC försöker undergräva, förespråkar inte hat eller våld, utan har bara andra politiska eller religiösa åsikter än den judiska organisationen. Många av dem, som Family Research Council (FRC), Ruth Institute och Alliance Defending Freedom (ADF) värnar helt enkelt om åsikten att äktenskap endast ska kunna ingås mellan en man och en kvinna. Det räcker för att bli klassad som hatgrupp. Den katolska kyrkans katekes har också tidigare klassats som hatisk.

SPLC började som en lobbygrupp för att motverka vad de ansåg var ”vit makt” och deras första juridiska måltavla var Ku Klux Klan. Numera jämställer de många stora och breda organisationer med KKK. Förra året fördömde 47 ledare för olika organisationer SPLC:s hatlista i ett öppet brev till medierna. Sedan dess har fler organisationer anslutit sig till kritikerna. SPLC medger att deras hatgruppslista grundar sig på ”åsikter”. Staver säger att SPLC stämplar grupper som hatiska ”i syfte att utplåna dem”, och understryker att de orden kommer från SPLC:s egna programförklaring.

Under tiden har Mathew Stavers organisation stämt ”välgörenhetsorganisationen” GuideStar, som grundades av juden Arthur ”Buzz” Schmidt på 90-talet och nu är en väletablerad organisation specialiserad på att förmedla information om icke-vinstdrivande organisationer till donatorer i USA. Syftet är att vägleda dem att donera pengar till ”lämpliga” organisationer, något som många företag gör, inte minst av skatteskäl. Stavers stämde GuideStar för förtal efter att de har använt SPLC:s hatgruppslista för att uppmana donatorer att inte ge donationer till dessa organisationer. Den stämningsprocessen pågår fortfarande.

Källor:
’About 60 Organizations’ Are Considering a Lawsuit Against the (((SPLC))) Following $3M Nawaz Settlement
Southern Poverty Law Center: ‘Our Aim in Life Is to Destroy These Groups, Completely’


  • Publicerad:
    2018-06-24 10:00