USA. Den amerikanske företagaren Mathew Blanchfield i New Mexico i USA vägrar att göra affärer med personer som är Trump-väljare.

Mathew Blanchfield driver ett så kallat sökmotoroptimeringsföretag som försöker hjälpa sina kunder med marknadsföring på internet. Under de senaste dagarna har Blanchfield hamnat i blåsväder för hans kontroversiella motstånd mot den nyvalde presidenten Donald Trump.

I sin upprördhet över Trumps seger går Blanchfield så långt att han meddelat att han numera vägrar att göra affärer med Trump-väljare då han menar att Trump ”är en fascist”.

I en intervju med Fox News hamnar Blanchfield i en hätsk diskussion med nyhetsankaret Tucker Carlson efter att Carlson försökt få Blanchfield att motivera sitt beslut om att vägra göra affärer med Trump-anhängare.

— Alla som stöder Trump, passivt eller aktivt, är inte välkomna att göra affärer med mitt företag, säger Blanchfield i intervjun.

Vidare i intervjun säger Blanchfield att Trump ”är en fascist”, varpå nyhetsankaret Carlson ifrågasätter honom och ställer sig undrande till på vilket sätt Trump skulle vara en fascist. Blanchfield svarade då:

— Jag anser definitivt att Trump är fascist. Hitler valdes legalt, Putin valdes legalt och Trump ser nu ut att bli vald av elektorerna.

Mathew Blanchfield menar att de personer som kan misstänkas för att på något sätt ha röstat fram eller som sympatiserar med den nya Trump-regeringen numera är bannlysta som kunder hos IT-företaget. Med det nya tilltaget hoppas nu IT-företagaren locka fram kunder med vänster­sympatier som också avskyr Trump.

Se intervjun nedanför:


  • Publicerad:
    2016-11-28 11:35