ÖSTERSUND. RFSL-företrädaren Hans Werner döms för att ha antastat tonårspojke.

Den 6 februari i år dömdes en 39-årig homosexuell man av Östersunds tingsrätt till dagsböter 90 a 240 kr, sedan han onanerat öppet inför en heterosexuell tonåring vid Storsjöbadet i Östersund, och gjort sexuella närmanden mot denne.

Vid den aktuella händelsen hade en ung tonårspojke slagit sig ned i badhusets värmerum för att undslippa de ”konstiga blickar” han erhållit av en äldre man – bögen Hans Werner som hållit föredrag om homosexualitet i skolor och arbetar för RFSL:s jourtelefon – vid den gemensamma duschen och bastun.

Hans Werner kom så även han in i värmerummet. Efter ett tag var handduken ej längre virad runt om Werner, utan han satt nu helt sonika mittemot tonåringen och onanerade. När han dessutom kom med oanständiga förslag till pojken, fick denne nog och lämnade värmerummet för att anmäla händelsen till en vakt.

Hans Werner har förnekat det hela, men två vakter har dock i tingsrätten gjort gällande att den heterosexuelle pojken strax efter händelsen ”hade svårt att tala”, ”var nära gråt” och på hemvägen ”såg stressad ut”.


  • Publicerad:
    2001-02-07 08:44