INRIKES Två åtal har väckts mot den tidigare M-profilen Abdirizak Waberi, som misstänks ha slussat svenska bidragspengar till Somalia. Nu rapporterar GT att en del av pengarna ska ha gått till sexklubbsbesök i Thailand.

Nordfront rapporterade nyligen om att åtal väckts mot den tidigare M-profilen Abdirizak Waberi, som representerade partiet i riksdagen under åren 2010-2014.

Waberi misstänks ha slussat mångmiljonbelopp från en rad invandrarföreningar och en muslimsk friskola – verksamheter som finansierats med bidragspengar som tagits från svenska skattebetalare.

Dessa pengar ska sedan enligt åtalen ha slussats från verksamheten, exempelvis genom bluffakturering, för att senare användas för utlandsresor och organisationer i Somalia. Men en del av pengarna ska även ha spenderats på sexklubbar i Thailand, rapporterar GT.

Detta ska framgå av kontoutdrag från ett av de bolag Abdirizak Waberi misstänks ha slussat pengar genom.

— Det är ytterligare bevis för att pengarna inte gått dit de ska. Den här förskingringen går ut över barnens rätt till utbildning. Ur det perspektivet är det naturligtvis allvarligt, säger åklagare Henric Fagher till GT.