TURKIET. Den kameruanske fotbollsspelaren Samuel Eto’o har tillsammans med sin klubb Antalyaspor fått kritik av klubbledningen efter en svag säsongsinledning. Efter att ha Eto’o antytt att han kritiseras bara för att han är svart stoppas han nu från fortsatt spel av klubbledningen.

Det turkiska fotbollslaget Antalyaspor och deras fixstjärna, kameruanen Samuel Eto’o, har haft en svag start på sin säsong. Laget har bara tagit en poäng på säsongens fyra första matcher och Eto’os lojalitet till klubben ifrågasatts efter att han ryktats vara på väg till ligarivalen Besiktas under sommaren.

Som svar på den dåliga säsongsinledningen kommenterade Antalyaspors ordförande Ali Safak Öztürk nyligen att ”ingen spelare står över Antalyaspors intressen. Alla måste veta sin plats”. Ett uttalande som många tolkat som kritik mot storstjärnan Eto’o. Kameruanen gick efter detta ut på Instagram och skrev ”kom ihåg – vissa människor kanske inte respekterar mig för att jag är svart”. I stället för att gå ut i media och be om ursäkt och ta avstånd från ”rasism” har klubbledningen i stället beslutat sig för att tills vidare stänga av Eto’o från att spela fler matcher.

Samuel Eto’o gjorde sig ett namn som skicklig målskytt i bland annat spanska storklubben Barcelona, framförallt under förra decenniet. Under sin tid i Barcelona vann han bland annat den inhemska ligan och Champions League. Hans tid i Spanien präglades även den av upplevd rasism. Under en match mot Real Zaragoza 2005 hävdade Eto’o att delar av publiken gjort apljud emot honom, vilket gjorde att han inte ville spela färdigt matchen. Han blev då övertalad att spela vidare av sina lagkamrater.

Se film från händelsen nedanför:

Källa:
Samuel Eto’o dropped by Antalyaspor in racism row


  • Publicerad:
    2016-09-22 08:15