SVERIGE Polisen har gjort flera tillslag i landet mot företag kopplade till gängledaren Ismail ”Jordgubben” Abdo, enligt uppgifter. Utredningen handlar bland annat om misstänkt belgiska jordgubbar som ska ha sålts som svenska.

Just nu pågår en riktad insats mot nätverket kring den ökände gängledaren Ismail ”Jordgubben” Abdo, skriver Aftonbladet. Det ska ha skett tillslag på flera platser i landet, bland annat mot ett företag i Örebro.

— Vi genomför den här typen av inspektioner av arbetsplatser i hela landet, säger Gabriel Henning, presstalesperson för polisen i Bergslagen, till Aftonbladet.

Enligt uppgift rör det sig om företag med kopplingar till Abdo som säljer ”svenska” jordgubbar som polisen misstänker egentligen kommer från Belgien. Även om det kan verka som en lustig omständighet att ”Jordgubben” misstänks för jordgubbsbedrägerier är det enligt sajten Krimfup just Abdos bakgrund i bärbranschen som gett honom smeknamnet.

Ismail Abdo var tidigare en av gängledaren Rawa ”Kurdiske räven” Majids närmaste män, men kom att leda falangen av den kriminella invandrarorganisationen som bröt sig ur Foxtrotnätverket. Splittringen mellan ”Jordgubben” och ”Kurdiske räven” ledde till en av de blodigaste våldsspiralerna i Sveriges historia, där till och med Abdos egen mor mördades.

Nyligen kom uppgifter om att Abdo gripits i Turkiet, där han håller sig undan svensk rättvisa. Han kom dock snabbt att släppas efter att ha betalt borgen.