Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Gaytenoren Rickard Söderberg tänkte uppträda för Karlskrona-mördarna

Av Redaktionen, 2021-06-17
redaktionen@nordfront.se

HOMORÖRELSEN. Nordfront kan nu avslöja att Rickard Söderberg tänkte uppträda för kulturföreningen som mördar- och homoparet Anatoliy Petersson och Leonard Höglind drev.

Anatoliy Petersson spelar piano och sjunger. Filmen är publicerad på L’opera sul Mares Youtube-kanal.

Igår skrev Nordfront om Anatoliy Petersson och Leonard Höglind som dömts för mord på Anatoliys adoptivfar Mikael Petersson.

Det var den 25 juli förra året som mördarna dödade Mikael genom att lura honom i en fälla och slå honom i huvudet med en skiftnyckel tills han inte längre rörde sig. Mordet hade planerats under en längre tid och följdes upp med att Mikael styckades och att hans kroppsdelar sedan grävdes ner på en obebodd ö.

Anatoliy och Leonard är ett HBTQ-par där Leonard identifierar sig som man fast han föddes som kvinna. På de båda mördarnas Facebooksidor framkommer det att särskilt Leonard är ett stort fan av RFSL, Vänsterpartiet och sidor som vänder sig till så kallade transpersoner. Båda var dessutom stora fan av homoprofilen Rickard Söderberg, som också är känd som ”Gaytenoren”.

Rickard Söderberg.

Nordfront kan nu avslöja att mördarparets kopplingar till kändisbögen Söderberg är mer omfattande än att de gillade honom på Facebook. Faktum är att Söderberg planerade att uppträda åt Anatoliy och Leonards kulturförening L’opera sul Mares.

Anatoliy Petersson och Leonard Höglind på L’opera sul Mares årsmöte.

I en annons på allevents.in framgår det att L’opera sul Mares skulle anordna en ”Stipendiekonsert” med Söderberg och pianisten Johan Reis den 4-5 september förra året. Coronapandemin och de medföljande restriktionerna verkar dock ha satt stopp för spelningen redan innan mordet och det faktum att arrangörerna blev häktade – misstänkta för mord och brott mot griftefriden – kunde göra det. Därför framgår det i annonsen att tillställningen hade ställts in. En uppgiftslämnare som tipsade Nordfront om den planerade spelningen skriver till redaktionen att han tolkade annonsen som att Söderberg skulle uppträda och dela ut stipendier å kulturföreningens vägnar. Det framgår också på allevents.in att det gick att beställa biljetter via nortic.se, vilket antyder att spelningsplanerna var väldigt spikade innan de praktiska hindren började hopa sig för arrangörerna.

Söderberg-spelningen diskuteras också i förhör som redovisas i förundersökningen. Leonards far uttryckte i förhör oro över konsertplanerna då Söderberg var en känd tenor som skulle ta 100 000 kr i betalning, eventuellt per dag dessutom. Fadern förutsåg därför att sonen och hans partner skulle dra på sig stora skulder och de hade redan gjort omfattande inköp till det veganska caféet som kulturföreningen drev. Även modern säger att hon varit emot Leonards engagemang i kulturföreningen och att Anatoliy försökte få henne och Leonards far att gå med i föreningen. Modern bekräftar också att spelningen med Söderberg ställdes in på grund av coronapandemin.

En vän som förhördes vittnade om att även Malena Ernman Greta Thunbergs moder – var tilltänkt att uppträda på ett av kulturföreningens framtida arrangemang:

Anatoliy drev på att det skulle bli en konsert med operasångaren Rickard Söderberg i september 2020, och att denne för 2 st framträdande i Karlskrona konserthus skulle få totalt 200 000:- i betalning. Anatoliy menade att vinsten därefter för musikföreningen skulle bli ca en miljon kronor. Denna konsert blev dock aldrig av. Planen var även att Malena Ehrman skulle sjunga något år efter.

Till polisen säger Anatoliy att planen var att han, Leonard och en kvinna skulle avlönas av föreningen efter Söderberg-spelningen. Kanske var coronapandemin och den inställda Söderberg-spelningen en av de utlösande faktorerna för mordet, då föreningens ekonomiska problem och Anatoliys boendesituation verkar ha varit två viktiga saker som vände paret mot Mikael som stöttat dem ekonomiskt.

Inte första kopplingen till grova brott
Detta är inte första gången Rickard Söderberg kopplas till grovt kriminella individer. 2019 avslöjades det att Söderberg hade producerat en serietidning om hans eget alterego, ”superhjälten” Gaytenor, tillsammans med Björn Sandberg.

Sandberg dömdes tillsammans med sin bror Teddy Sandberg för att mellan 2001 och 2012 ha begått 580 fall av våldtäkt mot barn, 450 av dem mot samma offer, samt barnpornografibrott.

Angående samarbetet med pedofilen Sandberg sa Söderberg att serietidningen var deras gemensamma ”runkfantasi” och förutom huvudpersonen innefattade serietidningen en sidekick som kallades Twinkbou. I bögkretsar är ”twink” slang för homosexuella män som ser väldigt unga ut.

Efter denna pedofilskandal blev den annars väldigt högljudde twittraren Söderberg tillfälligt tyst när han möttes av enorma mängder kritik. Skandalen uppmärksammades dock aldrig i etablerade medier och Söderberg har sedan utan att kommentera ärendet krupit tillbaka in i den svenska offentligheten.


  • Publicerad:
    2021-06-17 08:00