KARLSKRONA. En transa med vänstersympatier och dennes homosexuelle pojkvän har nu dömts för mord på pojkvännens adoptivfar.

Leonard och Anatoliy framträder på en vårkonsert några månade innan mordet.

Igår dömdes HBTQ-paret Anatoliy Petersson, 22, och Leonard Höglind, 23, för mord på 57-årige Mikael Petersson, som var Anatoliys far.

Bakgrunden till det medialt uppmärksammade mordet i Karlskrona var att Mikael ville att sonen skulle flytta ut ur en lägenhet fadern ägde och själv behövde flytta in i. Paret hade också fått eller lånat pengar av Mikael till deras förening som drev ett veganskt kafé och hade stora ekonomiska problem. Detta ledde till att Anatoliy och Leonard slog ihjäl Mikael med en skiftnyckel den 25 juli förra året, styckade kroppen i badrummet och sedermera transporterade kroppsdelarna till den obebodda ön Vardö, där Mikaels kvarlevor grävdes ner.

”Pride is a riot.” Bild på Leonard från hans Facebook.

Efter mordet gick paret på restaurang och åt middag, till synes som om inget hade hänt.

Under polisutredningen framkom det att mordet planerats i flera veckors tid och att förövarna utforskat olika metoder och köpt på sig rengöringsmedel, plasthandskar och säckar för att kunna städa upp efter sig.

Båda har erkänt sitt brott men under rättegången skyllde Anatoliy och Leonard på varandra och påstod att de manipulerats av den andre. Då Leonard anses ha varit mer samarbetsvillig med polisen under utredningen fick han ett mildare straff men dömdes ändå till 18 års fängelse för mord. Anatoliy dömdes till livstids fängelse för att ha mördat sin far och ska också ha erkänt att det var han som slog det dödande slaget med skiftnyckeln.

Åtminstone Anatoliy väntas överklaga morddomen enligt Expressen som talat med hans advokat. Leonard däremot verkar åtminstone inför rättegången velat ha gett intrycket att han ångrar sitt brott och är inställd på att sona det genom ett långt fängelsestraff.

Mordvapnet. Foto: Polisen

Vad media inte berättar om mördarna
Etablerade medier har gått ut med namn och bild på de båda mördarna. Intrycket som förmedlas är att det är ett homosexuellt par, men det finns mer att säga om de två.

Till att börja med kan påståendet att Leonard är en man ifrågasättas. Detta då han föddes som flicka och tidigare hette Ruth Höglind. Enligt en källa till Nordfront var det under tonåren och framför allt på gymnasiet som Ruth började identifiera sig som man. Hon ska först ha bytt till ett mansnamn på sin Facebookprofil och senare blivit än mer övertygad om att hon ville försöka bli en man under en resa till Japan. Det var efter Japan-resan som Ruth började kalla sig själv Leonard.

När mordet begicks förra året var Leonard fortfarande folkbokförd med ett kvinnligt personnummer, men ska enligt Nordfronts uppgiftslämnare ha påbörjat en hormonbehandling för att bli mer maskulin. De allra senaste veckorna ska Leonard slutligen ha fått igenom sitt könsbyte hos Skatteverket och fått ett nytt personnummer, vilket bekräftas av dokument från Blekinge tingsrätt som visar att Leonard har bytt personnummer under utredningens gång. Leonard har dock ej genomgått någon könsoperation, utan har kvar sitt kvinnliga könsorgan och väntas nu få sitta på en fängelseanstalt för män.

Dagboksbladet i ärendet bekräftar att Leonard fått ett nytt personnummer. Det nya personnumret indikerar att han idag ska betraktas som en man, medan det gamla säger att han är en kvinna.

Autistisk vänsteraktivist
På Facebook gillar Leonard ett stort antal sidor som avslöjar att han har tydliga vänstersympatier. Han gillar både Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund Ung Vänster samt specifika lokalavdelningar av de organisationerna. Vidare gillar han RFSL, RFSL Ungdom Skåne, sidor kopplade till transsexualitet samt homoprofilen Rickard Söderberg, även känd som gaytenoren och på Nordfront omskriven då han tecknat serier ihop med en av Sveriges värsta pedofiler och delat ”runkfantasier” med pedofilen.

Två flugor i en smäll: Leonard demonstrerar mot den globala uppvärmningen och visar sedan att han är transsexuell när han lägger upp bilden på Facebook.

Slutligen gillar Leonard saker relaterade till autism och i en artikel i Blekinge Läns Tidning framkommer det att han drivit ett UF-företag som skulle lyfta fram det positiva med autism.

— Jag har själv autism och det var så idén föddes. Man möter väldigt mycket fördomar, sa Leonard till BLT när han gick på gymnasiet.

För att summera kan man säga att mördaren Leonard är en autistisk vänsterpartistisk klimataktivist som äter veganskt, föddes som kvinna men idag identifierar sig som en man som har sex med andra män. Hade Leonard sympatiserat med Sverigedemokraterna eller Nordiska motståndsrörelsen istället för Vänsterpartiet hade detta lyfts fram i etablerade medier som med ljus och lykta letar efter högerextrema kopplingar så fort en förvirrad ung person begått något förkastligt dåd som det går att göra politiska poänger på.

Mördaren Leonard är en stark anhängare av Vänsterpartiet.

Rickard Söderberg – en gemensam förebild
Även pojkvännen Anatoliy gillar Richard Söderberg på Facebook och verkar i övrigt ha ett stort intresse för japansk kultur och kampsport samt kristen tro. Den kristna tron tar sig också uttryck i att Anatoliy sjunger i en kyrkokör. Region Blekinge verkar eventuellt ha velat dölja kopplingar till Anatoliy då två filmer från framträdanden han deltagit i raderats från Youtube med hänvisning till ”upphovsrättsanspråk från Region Blekinge”.

Båda mördarna gillar den homosexuelle sångaren Rickard Söderberg på Facebook.

Anatoliy tidigare straffad adoptivryss
Angående Anatoliy kan det avslutningsvis nämnas att han är adopterad från Ryssland, varför Mikael inte var hans biologiske far.

Anatoliy är också sedan tidigare dömd för brott då han två gånger 2016 anlade bränder vid samma butik och orsakade skador för nästan 200 000 kronor. Dessa brott och ett fall av falskt larm dömdes han till 65 timmars ungdomstjänst för.


  • Publicerad:
    2021-06-16 18:15