Under gårdagen skrev vi om att SD-politikern Pär Norling i Bollnäs hamnat i blåsväder. I en intervju i SVT säger Pär Norling att han vill förbjuda islam och att det är invandringens fel att det finns nazister. Han säger även att det är alldeles tjockt med invandrare i Bollnäs.

Att vara alltför frispråkig i kritiken mot invandringen var inget som gillades av Roger Hedlund, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg. Hedlund har nu öppnat ett uteslutningsärende mot Pär Norling.

Idag hyllas Roger Hedlunds beslut av ledarskribenten David Nyström på Gefle Dagblad under artikeln Bra agerat av Roger Hedlund. Nyström inleder sin ledarartikel att slänga ur sig några lögner om Motståndsrörelsen, som han försöker koppla samman med Pär Norling. Liberalen Nyström antyder bland annat att Motståndsrörelsen ser alla invandrare (även invandrarkvinnor) som våldtäktsmän och påstår att organisationens aktivister bemöter sådana som inte vill ta emot flygblad med okvädningsord.

Efter en rad lögner, och en sammankoppling till Anders Breivik, fortsätter GD:s ledarskribent med att ställa sig bakom Roger Hedlunds beslut att öppna upp ett uteslutningsärende mot Pär Norling. Nyström skriver: ”Hedlunds (Sic!) bör således få ett erkännande för sitt agerande. Om partier på politiska ytterkanter ställer demokratiska krav på vad deras företrädare får driva för åsikter så är det bra: Det vore bra om Vänsterpartiet håller dörren stängd för de som hedrar kommunism, och om Sverigedemokraterna utesluter varje företrädare som hänfaller till rasbiologi och hat mot invandrare som individer eller grupp.

Strategin att berömma Sverigedemokraterna när de underordnar sig systemet är dock inget som Lilian Sjölund vill veta av. Lilian Sjölund, som tidigare arbetat på Gefle Dagblad och idag är ledarskribent på Hela Hälsingland/Ljusnan, skriver på Twitter att hon blir ”genuint ledsen” över att GD ”hyllar sverigedemokrat” och menar att hennes tidning är mer besluten att bekämpa ”rasism”.

Lilian Sjölund har blivit ett namn för många då hon inför Motståndsrörelsens demonstration i Bollnäs kallade invandringskritiker för ”notoriska dyngspridare” som saknar jobb och lever ”eländiga liv”.


  • Publicerad:
    2012-08-28 16:45