Lilian Sjölund, den ledarskribent som tidigare kommenterat att det är en ”seger för yttrandefriheten” när Nordfront åtalas för att ha använt sin yttrandefrihet, angriper nu nationella medier igen i en nyårskrönika.

lilian_byline

Lilian Sjölund

”2012 lider mot sitt slut och pessimisten summerar ett nådens år där hån och trakasserier, alla upptänkliga fobier, lögner och fördomar kom upp till ytan och träffades oss som piskrapp via sajter, kommentarsfält och sociala medier.”

Så inleder Sjölund sin nyårskrönika som har rubriken Farväl trolltider och mörker, där ordet troll alltså syftar på hennes meningsmotståndare. Hon väljer sedan att koncentrera sig mycket på rasism och ”järnrör” i sin krönika och påstår vidare att:

”En stängd dörr för den som flytt för sitt liv, ger inte den arbetslöse jobb i Ljusdal. Hatkampanjer mot judar och muslimer sänker inte ungdomsarbetslösheten i Söderhamn.”

Hon lyfter också än en gång fram den antirasistiska demonstrationen i Bollnäs tidigare i år, där man efter en överfallsvåldtäkt där de utpekade gärningsmännen var främlingar manifesterade mot svenskarnas rasism – trots att den våldtagna kvinnans fader å sin dotters vägnar bad antirasisterna att ställa in demonstrationen. Lilian Sjölund framställer de tre kvinnorna som var initiativtagare till demonstrationen som ”demokratins fyrbåkar”.

Sjölund uttrycker en önskan om att år 2013 få se en värld där alla människor är lika mycket värda och nämner i sammanhanget Barack Obamas vinst i USA:s presidentval tidigare i år. Hon avslutar med att konstatera att ”det blir arbetsammare när järnrören viner och missunnsamheten vill annat”.


  • Publicerad:
    2013-01-04 16:46