Nordfront har tidigare rapporterat om hur Hela Hälsingland både vinklat och ljugit rakt ut för att smutskasta Motståndsrörelsen och hjälteförklara våldtäktsmännen i Bollnäs. Deras rapportering under och efter Motståndsrörelsens samt deras egen manifestation i Bollnäs, fortsätter på utstakad väg.  

 

Hela Hälsingland hade direktrapportering från de bägge manifestationerna och redan från start lade de ribban rekordlågt genom att angående Motståndsrörelsens deltagarantal skriva ”mellan tummen och pekfingret är de ett drygt 50-tal”. De höjde senare siffran till att det var 70 personer som deltog, vilket är lite närmre sanningen, men ändå inte i närheten av den bra bit över hundra personer som faktiskt deltog. Under hela direktrapporteringen svarar journalisterna från tidningen på frågor från läsare. Censuren är hårdare än vad den var under Sovjetregimen och bara ett ytterst litet antal, varav inga kritiska, kommentarer och frågor kom igenom. Den största delen av de som släpptes igenom censuren var helt oväsentliga frågor kring väder och innehållet i aktivisternas drickor. En person frågade om det var många Bollnäsbor på torget. Hela Hälsingland svarar ”Vår tolkning är att de främst är hitresta”. Vidare svarade de på frågan kring om det är någon publik på torget: ”Det är väldigt lugnt”.

Gång på gång ljuger de alltså medvetet för att försöka få fram bilden av att Motståndsrörelsen är väldigt marginaliserade och att talen hålls inför ett folktomt torg. Det riktiga lågvattenmärket kommer först i slutet av rapporteringen då det skrivs: ”Polisens pressansvarige Josef Wiklund meddelar att en person från SMR omhändertogs på Brotorget. Personen omhändertogs enligt lagen om berusade personer (LOB).” Detta är inget annat än högst medveten svart propaganda. Antingen från polisen eller från media. Motståndsrörelsens aktivister har strikt alkoholförbud i samband med aktiviteter och självklart kan inte en onykter person som sitter på torget och tittar på Motståndsrörelsen benämnas som ”en person från SMR”, om man har någon som helst vilja att rapportera sanningsenligt och opartiskt.

Den ”antirasistiska” demonstrationen
När väl den ”antirasistiska” manifestationen kommit igång dyker samma fråga upp igen;”Är det mycket folk på Brotorget?”. Svaret denna gång är ett helt annat trots att antalet människor som befinner sig på torget bara är något fler än tidigare: ”Jag tänker inte försöka räkna den här gången. Nöjer mig att skriva att torget är typ fullt.” Helt plötsligt kommer också massvis med kommentarer igenom som innehåller identiska ord med de som censurerats tidigare under dagen. När det gäller att hylla Hela Hälsinglands egen lilla manifestation så är det godkänt att visa uppskattning, något som inte tilläts under Motståndsrörelsens. Nu ska det ljugas och vinklas och få det att framstå som att hela Bollnäs slöt upp för att visa sin avsky mot nazismen och sin kärlek till våldtäkter och massinvandring.

Lilian Sjölunds ledare
Lilian Sjölund, som själv deltog på den ”antirasistiska” manifestationen privat och är en av de som gjort allt i sin makt för att skramla ihop åhörare, skrev en ”ledare” på kvällen som fortsätter likadant som den övriga rapporteringen. Bland annat skriver hon ”inte en chans att rasisterna får fäste när de goda krafterna är så mycket större”. Så mycket större alltså. Trots att deltagarantalet på de bägge manifestationerna nästan var det samma. Lilian avslutar sin ledare med följande ord:
”Det finns alltid rädda pojkar som gömmer sig bakom antidemokratiska och rasistiska slagord. Beredda att leta offer för sitt hat och eget misslyckande. Och lika säkert är att då finns det modiga tonårstjejer och medelålders kvinnor med snyggt målade läppar och stort civilkurage som säger ifrån”.
Det är alltså onda män som stolta stod upp och visade sitt stöd för nordens kvinnor och goda kvinnor som manifesterade mot det samma. Vi får ge beröm åt att det åtminstone existerar kön i Lilian Sjölunds lilla fantasivärld. Men det är bara ett av de bägge könen som är välkomna.

Räkna med att fler lögnaktiga hetsartiklar kommer dyka upp under veckan från Hela Hälsinglands redaktion. Föredrar du sanningen så fortsätt att besöka nordfront.se istället


  • Publicerad:
    2012-08-26 18:35