GREKLAND. Det går framåt för Gyllene gryning. Nu visar en pålitlig opinionsundersökning att hela 27 procent av det grekiska folket ger partiet sitt stöd.

wpid-zoygkla_stiky__article

Drygt 27 procent skulle partiet fått enligt Zoula.gr ifall det varit val idag.

Procentangivelsen kommer från Zoula.gr, en webbplats som ofta genomför sådana opinionsundersökningar, och som inte har samröre med Gyllene gryning. I samband med förra valet i Grekland var det Zoula.gr som hade den mest korrekta uppskattningen om hur många röster som partiet skulle få.

Undersökningen presenterades i går på grekisk tv och visar att Gyllene gryning nu har blivit det populäraste partiet i Grekland:

Gyllene gryning: 27,1 %
Syriza: 23,8 %
Ny Demokrati: 11,1 %

Grekiska medier har på sistone försökt att fiffla med opinionsundersökningar och hävdat att Gyllene grynings popularitet faller. Mediernas omröstningar har dock alla haft gemensamt att det varit ett mycket stort antal osäkra väljare som vägrat att svara, eftersom dessa ”opinionsundersökningar” görs via telefon.

Många medborgare är helt enkelt rädda för att uppge sina politiska åsikter till främlingar som ringer upp dem i syfte att kartlägga deras politiska hemvist — något som i sin tur beror på den statsrepression som den nuvarande regimen utsätter partiets representanter för.

Väljarflykt från Ny demokrati och PASOK
Zoula.gr baserar istället sina undersökningar på data inhämtad via Internet. Följande tabeller visar den explosionsartade ökningen för Gyllene gryning och det försprång som partiet har inför kommande Europa- och kommunalval. Nikolaos Michaloliakos, som nyligen tackade Motståndsrörelsen för organisationens stöd, har även ökat kraftigt i popularitet trots att den nuvarande regimen håller honom fängslad illegalt.

Undersökningen påvisar även en massflykt från Ny demokrati till Gyllene gryning. Av Ny demokratis väljargrupp väljer var tredje att svika sin partiledare Antonis Samaras och istället rösta nationellt:

Väljarflykt från Ny demokrati.

Väljarflykt från Ny demokrati.

Just nu håller Ny demokrati på att falla lika mycket som PASOK, vars väljarstöd landat på 1.5 procent. Då PASOK:s väljarbas upplöses valde 30,9 procent av väljarna att gå över till Gyllene gryning.

XA Ameriki skriver de följande:

Det är bara en tidsfråga tills att åtstramningsåtgärdernas junta kollapsar och en ny gryning av hellenismen uppstår. Oavsett vad de gör så är det snart maj och dags för val!

Källa:
Zougla.gr Shows Who That 50% Of “Undecided Voters” Support: Golden Dawn First In Polls!


  • Publicerad:
    2014-03-20 15:33