KAMPSPORT Hafþór Björnsson besegrade sin rival i kvällens boxningsmatch.

Ikväll möttes britten Eddie Hall, 34, och islänningen Hafþór Björnsson, 33, i en efterlängtad boxningsmatch. De båda atleterna har tidigare varit världsledande inom strongman där båda vunnit ”Worlds Strongest Man”. Sedan 2020 har de två styrkelyftarna varit osams då Björnsson lyfte 501 kg i marklyft, ett lyft som Hall ifrågasätter då han inte tycker att det gjordes under rätt förutsättningar för att kunna jämföras med hans tidigare världsrekord på 500 kg.

Redan 2021 var det tänkt att Hall och Björnsson skulle mötas i ringen men en skada fördröjde matchen som har kallats för ”den tyngsta boxningsmatchen genom tiderna”. Under invägningen vägde Björnsson 152 kg och Hall vägde 142. Båda har tidigare vägt runt 200 kg och gått ner kraftigt inför boxningsmatchen.

Efter en explosiv och intensiv inledning på den första ronden lugnade tempot snabbt ner sig då de tunga kämparna började hushålla mer med sin energi. I början av rond två fick Hall in ett hårt slag som hade kunnat sänka Björnsson om inte repet hade räddat honom. Hall som förlitade sig mycket på kraftfulla svingar svepte också omkull Björnsson med ett slag i andra ronden.

Därefter tog den lite mer erfarne och klart längre boxaren Björnsson alltmer över matchen i de återstående ronderna. Southpaw-boxaren Björnsson höll garden uppe och jabbade effektivt med sin högra hand och fick in några tunga slag med vänstern. Hall var sämre på att hålla garden uppe och rörde sig mer okonventionellt då han växlade ställning flera gånger och ofta lutade sig på ett konstigt sätt när han laddade upp för sina svingar som hade låg precision.

Björnsson lyckades därmed i sin tur knocka omkull Hall i slutet av tredje ronden och fortsatte sedan att kontrollera matchen som pågick i sex fulla ronder. Domarna dömde sedan enhälligt Björnsson till matchens vinnare.

När vinnaren korades visade de båda kämparna god sportanda och lade de tidigare sura minerna åt sidan.