PEDOFILI. P1 dokumentär berättar om en man som manipulerar unga tjejer till att begå sexuella handlingar inför honom. Han lyckas med detta genom att utpressa dem att han skall sprida deras lättklädda bilder på nätet, och till vänner och familj.

Public Domain

Nordfront avslöjar att mannen heter John Håkan Norlings, 620316-1234. Han blir i P1:s dokumentär kallad för ”Manipulatören”. Norlings har specialiserat sig på att manipulera tonårstjejer, allt från 13 år till 18 år, detta gör honom till pedofil och hebefil. Ofta har han utgett sig för att vara en annan person, det kan både vara kvinnor och män. Han kontaktar sina offer och försöker bygga upp en relation med dem genom grooming. Vissa av tjejerna har blivit kära i hans alter egon och har därför skickat nakna bilder på sig själv till Norlings.

Dessa bilder använder han mot de unga tjejerna i utpressningssyfte för att tillskansa sig sex eller ännu fler bilder där tjejerna i vissa fall gråtit när de tvingats att exponera sig för honom framför deras webbkameror. Norlings utpressar de unga tjejerna att han skall sprida bilderna eller filmerna till alla närstående familjemedlemmar och vänner i flickans liv. Ibland har han även klippt in symboler från deras föräldrars arbeten när han lagt ut filmerna från offren på nätet.

Norlings blev först dömd år 2009 för våldtäkt mot barn. Han har sedan blivit dömd ett flertal gånger efter detta för olika sexuella brott mot ett flertal tonåringar. 2019 dömdes han återigen för barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering. Då hittade polisen på Håkan Norlings dator en kartläggning på över 3 000 flickor. Problemet för många av de som utsatts för honom är att han i vissa fall återupptar utpressningen mot dem när han blir frisläppt då han har lyckats spara äldre fotografier på sina offer. Han är så enträgen att han under en permission från fängelset skapade ett molnkonto för att fortsätta med utpressningen enligt SR. Norlings har blivit dömd för totalt 44 brott.

Elin Alvarsson berättade 2015 sin personliga historia när hon chattade med Norlings till Nyheter24. Norlings utgav sig då för att vara en ung kvinnlig modell på 23 år som eftersökte andra modeller. Han kontaktade Elin som var 14 år vid tillfället. De pratade med varandra på MSN men Norlings hävdade alltid under sitt alter ego att hans webbkamera var trasig, därför kunde hon inte se honom när hon själv visade sig i sin webbkamera. Norlings berättar för Elin att han kan hjälpa henne med att fixa en modellportfolio. De bestämmer sig till slut för att träffas men ett handskrivet brev från Norlings till Elin gör att hon får kalla kårar. Hennes vän har också pratat med Norlings och fått dennes nummer. De två vännerna bestämmer sig för att ringa upp numret innan den planerade träffen.

Vi ringer för att se till så att allt verkligen stämmer innan vi skulle boka biljetter för att åka ner till Stockholm. Men det var inte Anna som svarade. Det var en gammal man med skrovlig och obehaglig röst och vi lägger på luren. Mannen ringer upp och frågar vilka vi var och med darriga röster berättar vi vilka vi är innan vi säger hej då och ännu en gång lägger på luren.

Trots Håkan Norlings återkommande och hänsynslösa brott mot unga tonårstjejer fick han bara tre extra månader vilket blev totalt ett års fängelse vid hans senaste dom år 2019. Lars Tomth som var domaren i målet påpekar att han är skyldig att följa lagen och menar på att det är politiker eller Högsta domstolen som är de som har möjlighet att ändra straffsatserna för sådana här brott.

P1:s dokumentär ”Manipulatören” kommer man till om man klickar på den här länken.

Läs även om den centerpartistiska politikern Fredrik Federley: Federleys pedofilsambo vill umgås med barn: ”Jag är homosexuell nu”


  • Publicerad:
    2021-03-26 11:21