ÖREKELLJUNGA En polisanmälan som sätter händelserna i Örkelljunga i nya dager har upprättats. Enligt polisanmälan försökte tre personer misshandla en av Motståndsrörelsens aktivister innan de själva skadades.

Natten mot valdagen greps två av Nordiska motståndsrörelsens aktivister i Örkelljunga efter vad som verkar ha varit en konfrontation med meningsmotståndare som saboterade valaffischer. Aktivisterna kom sedermera att häktas misstänkta för misshandel av två personer.

Händelsen resulterade i att bland annat Aftonbladet hängde ut de misstänkta männen. Nordiska motståndsrörelsen gjorde också ett kort uttalande på Motståndsrörelsen.se där man konstaterade att uppgifterna om vad som hänt var knapphändiga men att mycket tyder på att de misshandlade personerna tillhör den så kallade antifascistiska miljön.

Uppgifter från polismyndigheten som Nordfront tagit del av bekräftar nu att konfrontationen verkar ha uppstått på grund av politiska meningsskiljaktigheter och att bråket startades av personerna som sedermera polisanmälde Motståndsrörelsens aktivister för misshandel.

Uppgifterna kommer från en polisanmälan som polisen upprättat efter förhör med en av de gripna aktivisterna som också bor på orten och kandiderade i kommunvalet. I förhöret berättar aktivisten att personen som polisanmält honom tillsammans med två kumpaner hotade honom och försökt slita ut aktivisten ur dennes bil. I polisanmälan står bland annat:

Misstänkta gärningsman och två medgärningsmän misstänkt [sic] för försök till grov misshandel genom att ha försökt slita ut målsägande ur hans bil och sagt att "han ska få på fan".

Detta skulle då kunna förklara varför en person blivit påkörd av en bil, vilket tidigare framkommit i media.

Misstankarna om att händelserna i Örkelljunga var det senaste fiaskot för AFA förstärks av det faktum att det enligt polisanmälan ska vara tre antagonister som de två aktivisterna drabbat samman med, samtidigt som bara en person listas som målsägare i häktningsframställan. De övriga två antagonisterna kan därmed misstänkas hålla sig undan från polisen då de själva begått brott och inte vill samarbeta med polisen.

Nordfront återkommer när mer information finns.