MÅNGKULTUR. En syrisk man med fyra fruar och 22 barn får miljoner i socialbidrag av tyska skattebetalare.

muslimfamily_680

Illustrationsfoto.

En 49-årig syrisk man kom till Tyskland via Turkiet år 2015. Han lever nu med sina fyra fruar och 22 barn på socialbidrag som betalas av tyska skattebetalare. Han har också en vuxen dotter som är gift i Saudiarabien.

Mannen, som arbetade som självständig egenföretagande bilförsäljare i Syrien innan han reste till Tyskland med sin familj, blev ombedd av tyska myndigheter om att göra en av hans fruar till officiell hustru då polygami är olagligt i landet. Myndigheterna klassar de andra kvinnorna som mannens ”partners” då de lever nära varandra med de andra 17 barnen och de alla försörjs av allmänheten.

En tysk ekonom har räknat ut att den stora familjen får runt 360 000 euro, vilket motsvarar runt 3,5 miljoner svenska kronor, i socialbidrag om året. Till tidningen Bild pratar mannen om de fyra fruarna och sina äktenskapliga förpliktelser.

— Enligt min religion har jag en plikt att fördela min tid mellan alla och inte prioritera en av dem över de andra, säger han.

— Jag använder all min tid till att ta vara på min familj, fortsätter han och tillägger:

— Men jag skulle vilja jobba.

Detta kommer troligtvis inte att ske. Bara ett fåtal av alla de syrier och invandrare som kommit till Europa hittar jobb och klarar av att försörja sig själva visar flera rapporter. Bland annat fick bara 494 av 162 000 av de ”flyktingar” som kom till Sverige i fjol arbete.

I Tyskland fick bara 54 av 1 miljon invandrare jobb som kräver högre utbildning.

Källor:
Har fire koner og 22 barn – mottar en formue i sosialstønad
Syrian man with four wives and 22 kids gets fortune in welfare


  • Publicerad:
    2016-11-18 10:20