För en vecka sedan lyckades nättidningen Nationell.nu få till stånd en intervju med Herman Lindqvist. Historikern besvarade ett flertal historiska frågor och menade också att det är självklart att det finns etniska svenskar. 

Detta är ett minst sagt politiskt inkorrekt uttalande. Genomgående för etablissemangets tidningar, bland annat Aftonbladet där Herman Lindqvist är krönikör, är att det inte existerar några etniska svenskar. Därför skapade media ett drev mot Herman Lindqvist i syfte att få honom att krypa till korset.

Herman Lindqvist har dock stått fast vid sitt beslut att ställa upp på intervjun eftersom han anser sig vara ”för ett fritt ord för alla åsikter”.

Herman Lindqvist har under veckan också valt att lägga på luren till Expo. Detta fick Herman Lindqvists Aftonbladet-kollega Petter Larsson att se rött och ifrågasätta Herman Lindqvists principer. I artikeln ”Så mycket för Herman och hans principer” menar Larsson att Lindqvist är inkonsekvent då han å ena sidan ställer upp på intervju för Nationell.nu medan han å andra sidan lägger på luren under Expos intervju.

Att Lindqvist valde att bemöta Expo på detta föredömiga sätt kan bero på att han anade oråd då han dagarna innan beskrevs av Petter Larsson som ”omslagspojke för den organiserade fascismen”, som omdömeslöst legitimerar antisemitism och som en person som få tar på allvar. Petter Larsson är nämligen inte bara skribent på Aftonbladet Kultur utan också medarbetare på just Expo.

Den förment så yttrandefrihetsvänlige Petter Larsson skriver följande i slutet av sin artikel: ”Det är med samma logik som nazisterna nu paketerar ner den bara allt för villigt pratsamme Lindqvist i sitt judehat.”


  • Publicerad:
    2012-06-21 23:47