En berättelse om en stilig prins och en äldre drottning vars tid att dra sig tillbaka kommit är en klassisk inledning på en sagobok, men när den stiliga prinsen faller för en annan stilig prins så kanske det är dags att fråga sig vad i hela friden det är som pågår. ”King & King” är titeln på en ”saga” som brittiska barn skall vara tvungna att höra på när en ny lag går igenom i april.

När den nya engelska lagen om homosexuellas rättigheter stiftas i april kommer barn så unga som fyra år att tvingas ta del av sagor som förespråkar homosexuella förhållanden. Redan har flera lågstadieskolor i England varit delaktiga i försöken.

Intellektuella hävdar att om barn får homoberättelser berättade för sig så kommer det att minska ”homofobisk mobbning”. Om någon skola skulle vägra använda de nya skolböckerna så skulle det kunna innebära att man vidtog rättsliga åtgärder mot dem.

Böckerna som skall användas är bland andra ”King & King” där en prins avfärdar tre prinsessor innan han blir kär i och gifter sig med en av deras bröder; ”Spacegirl Pukes” där huvudpersonen har ”turen” att ha två mammor som ”kan ta hand om henne när hon blir åksjuk av sitt astronautliv” och så en berättelse om två pingviner av manligt kön vilka träffas och blir kära på New York zoo. Pingvinhistorien har redan skapat debatt i USA och upprörda föräldrar menar att ”…de försöker indoktrinera våra barn. De försöker medvetet göra detta till en norm och det är inte något våra familjer stödjer.”

Jämlikhetslagen påbjuder att alla offentliga institutioner måste möta de homosexuellas behov, och tydligen betyder det bland annat att fyraåringar skall utsättas för homopropaganda.


  • Publicerad:
    2007-03-13 00:00