TOMMIE LINDH. När natten blir till dag är det ett år sedan Tommie Lindh mördades när han stod i vägen för en våldtäkt.

Natten mellan den 9 och 10 maj 2020 höggs Tommie Lindh ihjäl.

I natt kommer det ha gått ett år sedan mordet på den unge nationalisten Tommie Lindh, som höggs med kniv i nacken av sudanesen Abubaker Mohamad Awad. Detta skedde efter att Abubaker hittat en SD-keps på en hylla med politiskt material från olika partier, och även på grund av att Abubaker ville våldta en ung kvinna som för tillfället sökte skydd hos Tommie.

Skadorna blev dödliga. Till sist avled Tommie Lindh, dock först den 11 maj efter att ha hängt sig kvar vid livet ett dygn.

Fallet har engagerat nationalister i Sverige och ute i världen. Tommie Lindhs död har uppmärksammats av Sverigevänliga alternativmedier och av politiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen, Alternativ för Sverige och även Sverigedemokraterna.

Mördaren dömdes sedermera till livstids fängelse, ett straff som stått sig även i högre rättsinstanser. Många har dock frågat sig varför han kunnat vara kvar i landet, då han tidigare begått flera brott varav ett sexuellt ofredande av en ung flicka är ett.

Fler frågetecken har omgärdat fallet, exempelvis varför det tog polisen så lång tid att komma till platsen trots larmsamtal, eller varför SVT ville att Tommie Lindh skulle förbli namnlös.

Vi har tidigare skrivit en genomgång av fallet som kan läsas HÄR, och chefredaktör Martin Saxlind har tidigare gästat podden Vita Pillret för att förklara fallet.

Nordfronts redaktion minns Tommie Lindh, något vi givetvis anser att fler ska göra. Vila i frid Tommie Lindh!


  • Publicerad:
    2021-05-09 23:36