IN MEMORIAM Idag är det två år sedan den unge nationalisten Tommie Lindh mördades brutalt av en rasfrämling. Nordfront minns det tragiska mordet som satte Härnösand på kartan och gav upphov till begreppet ”hans namn är Tommie Lindh”.

Det var under småtimmarna den 10 maj 2020 som afrikanen Abubaker Mohamad Awad knivhögg den unge nationalisten Tommie Lindh i dennes lägenhet. Tommie avled på sjukhus av sina skador ett drygt dygn senare.

Mohamad Awad hade redan vid mordet på Tommie hunnit begå sexuella övergrepp mot en kvinna i lägenheten, som han också våldtog efter att ha oskadliggjort Tommie. Afrikanen blev också upprörd över att Tommie hade politiskt inkorrekta åsikter och hade bland annat reagerat på en SD-keps på en hylla i lägenheten med politiskt material från olika partier.

På sociala medier engagerade mordet nationalister i en kampanj om att vägra gå med på media och rättsväsendet försök att tona ned brottet och glömma Tommie. ”Hans namn var Tommie Lindh” blev ett begrepp som spreds över den nationella rörelsen i hela den vita världen.

Nordfront följde fallet noggrant och kunde bland annat avslöja att Abubaker Mohamad Awad tidigare misstänkts för flera sexualbrott, varav några lades ned.

Många anser också att polisen bär en stor skuld för att Tommie avled, då det dröjde flera timmar med att komma till lägenheten.

Fallet har fortsatt att påverka Nordfront även under detta år, då vår chefredaktör Martin Saxlind utsattes för en oprovocerad husrannsakan av polisen som hävdade att han var misstänkt för brott i samband med en minnesmanifestation i Härnösand för Tommie Lindh strax efter mordet.

Husrannsakan slutade med att polisen fick en uppläxning av Härnösands tingsrätt, som menade att de omfattande beslag av källskyddat material man gjort var oproportionerligt och dessutom helt onödigt då man saknade rätt att gå igenom det.

Så fort polisen skickade in sin utredning till en åklagare lades den också ned.

Vi har tidigare skrivit en genomgång av fallet som kan läsas HÄR, och Martin Saxlind har tidigare gästat podden Vita Pillret för att förklara fallet.

Nordfronts redaktion minns Tommie Lindh, något vi givetvis anser att fler ska göra.

Vila i frid Tommie Lindh!