BROTT. Domen mot den 19-årige Tommie Lindhs mördare står fast efter att Högsta domstolen valt att inte pröva fallet. Afrikanen Abubaker Mohamad Awad ska därmed avtjäna livstids fängelse för det brutala knivmordet på den unge nationalisten.

Abubaker i polisarresten efter mordet och dubbelvåldtäkten.

Högsta domstolen kommer inte att pröva målet som gäller mordet på Tommie Lindh, skriver Fria Tider.

Förra året dömdes sudanesen Abubaker Mohamad Awad (19970620-8379) till livstids fängelse för det brutala knivmordet på den 19-årige nationalisten Tommie Lindh förra våren.

Afrikanen som även passade på att våldta Tommie Lindhs väninna i blodet från den döende ynglingen, dömdes även för försök till grov misshandel, grovt olaga hot, våldtäkt och grov våldtäkt.

Domen överklagades först till hovrätten som fastställde domen. Efter det överklagade sudanesens advokat till Högsta domstolen, vilken nu tillkännagett att de inte avser att pröva fallet.

Därmed ska afrikanen avtjäna livstids fängelse för sina brott.

Som Nordfront tidigare uppmärksammat kan sudanesen som sedan 2011 har svenskt medborgarskap inte utvisas. En dom om livstids fängelse innebär i realiteten inte mer än i genomsnitt 16 års fängelse och en livstidsdömd brottsling kan vara ute i full frihet igen redan efter 12 år.

 


  • Publicerad:
    2021-02-03 10:50