TOMMIE LINDH. I en intervju med Exakt24 tackar Tommie Lindhs pappa, Mikael Lindh, Nordiska motståndsrörelsen för att man uppmärksammat fallet och anordnat en minnesstund för hans son.

Alternativmedian Exakt24 har intervjuat Tommie Lindhs pappa, Mikael Lindh, med anledning av att sonens mördare, Abubaker Mohamad Awad försöker få resning i högsta domstolen. Afrikanen hävdar i ett handskrivet brev till högsta domstolen att han mördade Tommie i självförsvar.

I intervjun pratar man om flera händelser rörande mordet på Tommie. Bland annat när Mikael och Linnea Lindh intervjuades av SVT, och de blev beordrade att deras minneströjor för sonen inte skulle få synas i bild. Anledningen var att Tommies namn var tryckt på tröjan.

— Hans namn får inte komma ut. Man får inte använda hans namn, sade Mikael Lindh under en tidigare intervju med Exakt24.

Mikael berättar att den vänsterextrema underrättelseorganisationen Expo har förföljt honom och hans familj på grund av deras politiska åsikter, och att de inte brydde sig ett dugg om mordet på hans son.

Reportern frågar också Lindh vad han tycker om att Nordiska motståndsrörelsen höll en minnesstund för Tommie Lindh i Härnösand.

— Nu när cirkusen är över i domstolarna så kan jag säga att jag tyckte det var bra. Jag har ingenting emot de där killarna och tjejerna över huvud taget.

— Jag visste att man måste gå på tå för att den här killen inte skulle bli frikänd. Där och då sa jag att ”använd inte våra namn”, det vart fel, det ber jag om ursäkt för till de här killarna och tjejerna. Men idag är jag glad att de var ute. Jag tackar dem faktiskt för att de har gjort det.


  • Publicerad:
    2021-04-19 20:05