Dagens datum 9 december   Denna dag år 2000 blev nationalisten Daniel Wretström misshandlad till döds av ett invandrargäng. Han blev endast 17 år gammal.

Lördagen den 9 december år 2000 blev den svenske nationalisten Daniel Wretström överfallen, misshandlad och torterad till döds av ett invandrargäng i Salem utanför Stockholm. De slog honom upprepade gånger med en planka och när han låg livlös på marken tog en av gärningsmännen, Khaled Odeh, fram en kniv och knivhögg den livlöse kroppen ett flertal gånger.

Odeh knivhögg Wretström så hänsynslöst många gånger att kniven förstördes men han stannade inte där. Det som var kvar av kniven använde han för att skära av halsen på den unge pojken. Efter mordet ska någon i gänget ha skrikit ”krossa rasismen” när de lämnade platsen.

Värt att notera är att innan mordet hade fiendemedia bedrivit en mycket smutsig hetskampanj mot nationalism och nationalister. Göran Persson och Mona Sahlin hade bland annat lovat att ”krossa” de nationalistiska krafterna.

Invandrarna som var inblandade i mordet dömdes till samhällstjänst samt 1 500 kronor i böter. Mördaren Khaled Odeh lever idag med skyddad identitet. Ändå kunde Nya Tider 2019 avslöja att Odeh hade bytt namn till Joseph Propitious och dömts för en ny misshandel.

Danilo Herniques som också var delaktig i mordet på Wretström är idag artist och går under namnet ”Danjah”.

En vecka efter mordet samlades över 1000 svenskar i Salem för att visa sin avsky mot etablissemanget och för att sörja tillsammans. Mordet på Wretström ledde till att varje år, varje december, arrangerades en minnesmarsch till Wretströms ära. Marschen, som samlade tusentals deltagare, pågick från år 2000 till 2010.

Ett tal från 2020 som hölls för att hedra Daniel Wretström på 20-årsdagen av mordet: