MALMÖ. I augusti förra året våldtogs en 13-årig flicka på Lindängen i Malmö. En 28-årig illegal invandrare står nu åtalad för dådet.

I augusti förra året överföll den 28-årige invandraren en 13-årig flicka på Lindängen i Malmö. Han släpade flickan till ett buskage där han misshandlade och våldtog henne. Mannen greps och anhölls för våldtäkten i september men släpptes redan dagen efter då åklagaren inte ansåg sig ha tillräckligt med material för att kunna väcka åtal.

I december gjorde sig mannen skyldig till ytterligare en våldtäkt. Den här gången överföll mannen en kvinna som var på väg hem efter en utekväll. Kvinnan släpades till en undanskymd plats där han tvingade till sig orala och anala samlag. Mannen greps i december och har suttit häktad sedan dess.

I tisdags lämnades åtalet mot mannen in till Malmö tingsrätt. Förutom våldtäkten mot kvinnan åtalas han även för grov våldtäkt mot barn för våldtäkten mot 13-åringen. Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas ur Sverige.

Mannen kom till Sverige från Palestina för tre år sedan. Han har därefter försökt få asyl i Sverige men fått avslag. Vid flera tillfällen har han överklagat Migrationsverkets avslagsbeslut. Han var fram tills han blev gripen bosatt hos en medelålders svensk kvinna.

Källa:
Illegal invandrare våldtog 13-årig flicka


  • Publicerad:
    2013-04-20 01:00