INDONESIEN. Ett passagerarflygplan med 62 personer ombord har kraschat i havet norr om Indonesiens huvudstad Jakarta. 

Ett indonesiskt flygplan har kraschat i havet norr om Jakarta. 56 passagerare och 6 besättningsmedlemmar befann sig ombord när planet störtade, strax efter att planet lyfte från flygplatsen i huvudstaden.

Planet som var på väg mot Borneo försvann från flygledningscentralens radar vid 14:40 lokal tid, 08:40 svensk tid. Två fiskare berättar för den indonesiska tidningen Kompas att de såg planet störta mot havet och att de hört två explosioner.

Ännu är inte orsaken till flygkraschen klarlagd, men händelseförloppet ska ha gått mycket fort. Enligt flygspårningstjänsten Flightradar24 ska planet ha tappat 3000 meter i höjd på mindre än en minut.

— Så fort går man inte ner om man fortfarande har någon form av kontroll över planet, kommenterar flygexperten Jan Ohlsson, till SVT Nyheter.

Myndigheter i Indonesien har inlett en sökinsats efter överlevande. Fiskare i området rapporterar att de hittat flytande vrakdelar som misstänks komma från planet. Det är flygföretaget Sriwijaya Air som äger det aktuella planet, och enligt företagets VD ska det ha varit i gott skick när det lyfte från Jakarta.


  • Publicerad:
    2021-01-09 19:55