INRIKES. Under eftermiddagen inträffade en allvarlig olycka i Timrå, då en skoter med efterföljande kälke krockade med ett tåg. Två personer har dött och ytterligare två är skadade.

Strax före 13:30 i eftermiddags larmades räddningstjänsten om en olycka utanför Timrå. Det handlade om att ett tåg kört in i en snöskoter med efterföljande kälke. Fyra personer färdades på skotern och samtliga fördes till sjukhus.

Under eftermiddagens pressträff bekräftades att olyckan fick en dödlig utgång.

— Två personer, två flickor i tonåren avled, berättar Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, under pressträffen.

Skoterföraren och en yngre pojke klarade sig utan allvarliga skador. Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång, då skotern skulle passera tågrälsen.

— Det är en mängd olyckliga omständigheter som gjorde att den här olyckan inträffade. Hur det här kunde hända ska polisutredningen ta reda på, förklarar Wiklund.

Skotern och släpet har tillfälligt beslagtagits. Föraren och pojken som överlevde olyckan kommer att förhöras om händelsen. Just nu har också tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå stoppats.


  • Publicerad:
    2021-01-17 17:45