LUGNVIK. En man i 30-årsåldern dog hastigt idag på grund av en arbetsplatsolycka. Dödsorsaken var en explosion. Ytterligare en person är skadad. 

Genrebild. Foto: Hangsna/CC BY-SA 4.0.

En man i 30-årsåldern dog hastigt idag av en arbetsplatsolycka i Lugnvik. Olyckan hände omkring 11-tiden i förmiddags vid ett stenförråd i Östersunds kommun.

— Tyvärr är det en av våra anställda som omkommit, och en som förts till sjukhus, säger kommundirektör Anders Wennerberg till SVT Nyheter Jämtland.

Polisen har inte kunnat gå ut med exakt vad som har hänt eller vad som har exploderat. Även en man i 60-årsåldern skadades i olyckan. Han fördes under förmiddagen till sjukhus med allvarliga skador, dock inte livshotande.

Nationella bombskyddet var under dagen på platsen för att säkerställa att inga fler explosiva föremål fanns där. Polisen har undersökt platsen och startat en förundersökning om vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

— Det är en oerhörd förlust, främst för familjen och våra tankar går till dem i denna svåra stund. I ett slag har en duktig och omtyckt arbetskamrat ryckts ifrån oss. Vi tänker även på vår skadade arbetskamrat och hans anhöriga, säger Örjan Jervidal, förvaltningschef på Teknisk förvaltning i ett pressmeddelande.


  • Publicerad:
    2020-11-25 21:00