TYSKLAND. Efter att många kvinnor blivit sexuellt ofredade av rasfrämlingar under tidigare år, så väljer nu nyårsfestivalen i Berlin att anordna särskilda ”säkerhetszoner” för kvinnor som upplever obehag.

Många kvinnor har under tidigare år utsatts för sexuella övergrepp av rasfrämlingar i samband med nyårsfirandet. Därför har nu nyårsfestivalen i Berlin bestämt sig för att anordna speciella ”säkerhetszoner”, dit kvinnor kan komma ifall de utsätts för sexuella trakasserier eller känner obehag, för att söka skydd och göra polisanmälningar. Liknande zoner har tidigare upprättats i bland annat  München.

”Säkerhetszonerna” kommer att bestå av tält där specialutbildad Röda korset-personal kommer att finnas för att stötta kvinnorna och ta emot anmälningar. Anledningen är enligt arrangörerna att kvinnorna är mer angelägna att anmäla sexualbrott till Röda korset-personal än till polisen.

Större restriktioner kommer även att införas under festivalen. Enligt arrangörernas hemsida kommer stora väskor, ryggsäckar och till och med alkohol att vara förbjudet.

De senaste åren har det skett en enorm ökning av sexualbrott i samband med tyska festivaler. De mest allvarliga övergreppen skedde under nyårsnatten 2015, när rasfrämlingar antastade kvinnor i ett stort antal tyska städer. Värst var det i Köln, där över 1 000 rasfrämlingar tafsade, ofredade och våldtog kvinnor vid stadens tågstation. Förövarna visade sig senare att nästan enbart bestå av asylsökare, främst från Marocko och Algeriet.

Tidigare har Nordfront kunnat rapportera om att man i Köln förberett sig inför nyårsnatten med hjälp av en svensk uppfinning, nämligen särskilda armband som på kvinnors handleder ska stoppa sexualförbrytare. I Köln har man valt att kalla dem för ”toleransarmband” istället för den mindre subtila svenska namnvarianten ”tafsa inte-armband”.

Källa:
Berlin to set up ‘safety area’ for women during New Year’s Eve celebrations
Majority of Cologne NYE attackers are from Morocco, Algeria – report


  • Publicerad:
    2017-12-30 18:30