CENSUR. Instagram har tvingat högerförfattarinnan Brittany Pettibone att radera ett bröllopsfoto. Anledningen är att hennes make syns på bilden.

Nyligen blev författarinnan och den politiska kommentator Brittany Pettibone bannlyst från Instagram i tre månader, utan uppenbar anledning.

En anledning verkar dock ha funnits, visar det sig. Problemet är att hennes make, den österrikiske identitären Martin Sellner, syns på flera bilder, bland annat från deras bröllop.

Dessa bilder tvingades Pettibone radera. Totalt rör det sig om över hundra bilder.

Sellner verkar ha blivit tillagd på en lista över ”farliga personer”, vilket sannolikt beror på att han mottagit en donation från Brenton Tarrant över ett år före dennes attack mot två moskéer i Christchurch.

På grund av Tarrants donation blev Sellner föremål för husrannsakan av österrikisk polis, något som senare slogs fast hade varit olagligt och felaktigt. Man lyckades heller inte hitta något som binder Sellner till någon slags kriminell verksamhet.

— I Orwells 1984 finns ett uttryck som är att ”förånga” en person. Detta är vad som händer idag i den digitala sfären för människor som Tommy Robinson, Alex Jones och mig själv. Varje bild på mig, eller delning av en video eller artikel med mitt namn i titeln, raderas på Facebook och Instagram, säger Sellner om utvecklingen och tillägger att nyhetssajter fått sina Facebooksidor raderade för att ha delat liknande innehåll.

Källa:
Instagram Forces Right-Wing Author Brittany Pettibone to Delete All Photos With Her Political Activist Husband — Including From Their Wedding


  • Publicerad:
    2020-04-05 23:15