STORFORS. Nordfront kom under söndagskvällen i kontakt med en person som ingått i den ”mobb” som sägs ha uppträtt hotfullt vid zigenarnas hus.

Östeuropeiska zigenare till vänster. Svensk landsort till höger.

Östeuropeiska zigenare till vänster. Svensk landsort till höger.

Vad är det som har skett?

Jo, de här zigenarna har varit och vandaliserat i Storfors i en eller två månader. De har varit inne på folks tomter och snott, de har slangat diesel, de har varit på andras båtar, de har till och med varit inne på macken i Storfors och mordhotat en kvinna där … det har varit någonting varje dag med dem… och i går så blev väl gränsen nådd. Deras bil blev då vält av storforsare och då åkte zigenarna runt i byn och frågade vem det var, och vevade med en pistol och en kniv och sa att ”folk kommer att dö”.

Då åkte polisen ner till zigenarna och då blev det en folksamling utanför deras hus. ”Nu jävlar ska de bort” liksom.

Hur betedde sig folksamlingen? Var det hotfullt? Skrek någon?

Storforsarna som var där var inte hotfulla, utan det var en ganska lugn stämning då polisen arbetade med de här zigenarna.

Varför tror du att polisen bedömde det som att de var tvungna att evakuera zigenarna?

För att de vet vad folket tycker om zigenarna och det var så mycket folk där.

Finns det några i byn som går i bräschen för zigenarna?

Nej, det är ingen i byn som gillar dem så som de håller på. De är här och förstör och deras ungar kör runt i bilar och har nästan kört på en 11-årig flicka uppe vid skolan. Polisen tar dem, men det händer ingenting. Nästa dag är de och hotar någon annan på nytt, eller går in på någon annans gård och tar någon annans grejor. Det är så det är.

Det gick så långt att några i byn välte deras bil så att de skulle förstå att nu fan räcker det liksom. Och då var zigenarna ute på byn och hotade flera stycken och då kom polisen.

Tror du att de kommer att komma tillbaka?

Om de kommer tillbaka så kommer de garanterat tillbaka med mycket mer folk, det tror jag… men då kommer de åka ut lika fort igen. De får inte vara där nu, det tror jag inte.

Nordfront.se kommer att följa utvecklingen i Storfors och kan få anledning att återkomma.


  • Publicerad:
    2013-05-19 18:18