STORFORS. Nordfront har tidigare skrivit om hur en zigenarfamilj under helgen evakuerades från Storfors, en mindre ort i Värmland. Igår fick familjen gråta ut i lokalmedia.

Natten mellan lördag och söndag förra veckan tvingades polisen att evakuera en familj efter att en uppretad folksamling samlats utanför deras hus i Storfors i Värmland. Detta väckte stor uppmärksamhet i media och i söndags avslöjade Nordfront att det var en zigenarfamilj som värmlänningarna jagat iväg från orten.

Nordfront lyckades samma dag få till en intervju med en av personerna som var med i folksamlingen utanför huset som den problematiska familjen bodde i. Enligt personen som Nordfront intervjuade hade det varit problem med familjen nästan varje dag sedan de flyttade in. Personen berättade för Nordfront:

”Jo, de här zigenarna har varit och vandaliserat i Storfors i en eller två månader. De har varit inne på folks tomter och snott, de har slangat diesel, de har varit på andras båtar, de har till och med varit inne på macken i Storfors och mordhotat en kvinna där.”

Enligt samma person hade händelsen natten mellan lördag och söndag sitt ursprung i att några ortsbor vält zigenarfamiljens bil för att visa att familjen inte var välkomna på orten. Det ledde till att zigenarna blev ursinniga och började mordhota folk med pistol, vilket i sin tur fick polisen att rycka ut till familjens hem och därigenom locka dit en nyfiken folksamling. Stämningen på platsen ska enligt personen ha varit lugn och inte hotfull även om ortsborna fått nog av familjen som bodde i huset.

Igår publicerade NWT en intervju med Tino Lindberg som ska vara en av de som evakuerades från Storfors. I artikeln, som har en tårdrypande ton, får Lindberg berätta sin version av historien. Han hävdar bland annat att människorna som kom hem till honom sa att de inte ville ha zigenare på orten och hotade att döda alla i familjen. Trots dessa påstådda dödshot har familjen ännu inte lämnat in någon polisanmälan.

Journalisten som intervjuade Lindberg, Anna Sims, verkar inte ha ställt några kritiska frågor till familjen som inte säger något om de beskyllningar om stölder, mordhot och inbrott som framförts av flera olika källor.

För tillfället befinner sig zigenarna evakuerade på annan ort och vågar sig inte hem till sin bostad i Storfors.


  • Publicerad:
    2013-05-21 20:00