Nordfronts IT-chef, Robert Eklund, intervjuas om bygget av den nya hemsidan.

Robert, hur känns det att äntligen kunna lansera Nordfront.se?
Som alla vet kantades lanseringen av en del problem. På grund av att vi underskattat intresset för den nya sidan, klarade vår server inte av anstormningen av besökare. Dessa problem är nu avhjälpta, så nu känns det väldigt bra.

Som jag har förstått det ligger det väldigt mycket tid och arbete bakom skapandet av sidan. Hur lång tid har det tagit från det att projektet påbörjades?
Det har tagit ungefär ett halvår från den dag beslutet togs. Arbetet har därefter pågått mestadels lågintensivt. De sista veckorna före lansering blev dock tempot betydligt högre. Sammantaget så ligger det ett antal hundra arbetstimmar bakom nordfront.se.

Vad är det som gjort att det tagit så lång tid? En hemsida slänger man väl ihop på en förmiddag, eller?
Hehe. Ja, visst kan man göra det, men då kommer resultatet att se ut därefter.
Det huvudsakliga arbetet har bestått i att överföra de funktioner och innehåll som funnits i vårt gamla publiceringssystem. Till nordfront.se har vi valt att arbeta med ett publiceringssystem som heter WordPress, som är ett av de mest använda på internet. WordPress fungerar på så sätt, att man bygger utseendet via teman, och lägger till funktionalitet via ett tilläggssystem.
Vi har till nordfront.se byggt vårt tema från grunden. Vi har även ett lagt till funktionalitet som efterfrågats via ett antal egenskrivna och befintliga tillägg.

På vilket sätt tror du att nordfront.se främst kommer vara bättre än patriot.nu?
Användarvänlighet, och snabbare publiceringar av innehåll har varit ledord under utvecklingsarbetet. Framförallt en modern arbetsplattform för våra skribenter.

Nu när sidan är lanserad, är ert arbete i IT-gruppen över eller kommer ni fortsätta utveckla sidan på något sätt?
Arbetet med att förbättra nordfront.se pågår konstant. Att vi har ett modernt publiceringsverktyg som grund, betyder att funktioner som efterfrågas av våra skribenter, eller våra läsare kan läggas till väldigt snabbt.

 


  • Publicerad:
    2012-05-16 11:04