Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Intervjun med Paulina Forslund

Som Nordfront tidigare rapporterat har det norska magasinet Bra damer intervjuat Motståndsrörelsens Paulina Forslund. I denna artikel, som även innehåller en film från Paulinas intervju, berättar hon mer om det hela.

Gatukamp från norr till söder

Patrik Dyrsch skriver här en rapport som sammanfattar Motståndsrörelsens verksamhet den senaste månaden. Vad har kampgrupperna haft för sig ute på gatorna i Sverige?        

Motståndsrörelsen höll öppet möte i Mariannelund

På lördagen anordnade Motståndsrörelsen ett offentligt möte i Mariannelund som samlade ett drygt 100-tal personer.

Intervju med Robert Eklund

Nordfronts IT-chef, Robert Eklund, intervjuas om bygget av den nya hemsidan.

Föreläsning om Nils Flyg och svensk arbetarrörelse

KRISTIANSTAD: På lördagen samlades medlemmar från Svenska motståndsrörelsen tillsammans med sympatisörer i en lokal strax utanför Kristianstad för att lyssna till ett föredrag om den tidiga svenska arbetarrörelsen.

Norsk aktivist talade i Trondheim

Efter aktionen i Trondheim höll Haakon Forwald tal för ett trettiotal åhörare.

Aktivister släppta efter tumultet i Ludvika

Som rapporterat blev det tumult kring det mångkulturella mötet i Ludvika på lördagen. I denna artikel följer en förklaring till varför och ett uttalande från nästeschef Pär Sjögren, som nu släppts av polisen.

Handgemäng vid möte i Ludvika – aktivister gripna

Handgemäng utbröt efter svenskfientlig demonstration i Ludvika.

Nästeschef Emil Hagberg om nyskapande aktivism

Lördagen den 21 januari slöt Stockholmsaktivister upp för en banderollaktion. Eftersom att det är väldigt mörkt ute i vinterns rusningstrafik hade man med sig ett elverk och två strålkastare för att lysa upp banderollen. Nationellt motstånd har kontaktat nästeschef Emil Hagberg som berättar mer.

Lördagens talare Pär Sjögren inför mötet i Ludvika

På lördag arrangerar Svenska motståndsrörelsen ett offentligt möte i Ludvika, där en svensk man blev mördad av främlingar på väg hem från en julfest den 16 december. Manifestationens tema är ”Massinvandringen är en tickande bomb!” och på plats i Ludvika för att hålla tal är nästeschef Pär Sjögren från Borlänge.

Landets farligaste terrorgrupp etablerar sig i Blekinge!

Att Svenska motståndsrörelsen beljugs och förtalas i etablerad media är ingenting som hör till ovanligheterna, men nu har Sveriges Radio tagit det hela ett steg längre i sin rapportering kring Motståndsrörelsens etablering i Blekinge – de har utnämnt organisationen till ”landets farligaste terrorgrupp”.

Offentlig aktivist avslöjad som… offentlig aktivist!

Stefan Lund, ansvarig för aktivismen i Trondheim, har nyligen blivit ”uthängd” och trakasserad av systemets betalda ”antirasister”. Nationellt Motstånd har varit i kontakt med Stefan för att ta reda på hur man gått tillväga och om detta haft någon egentlig verkan på Motståndsrörelsens fortsatta etablering i Trondheim.

Intervju: Pär Öberg om Motståndsrörelsens nya kampanjflygblad

Intervju med Pär Öberg om Motståndsrörelsens nya kampanj ”Massinvandringen en tickande bomb”.

Finska motståndsrörelsen ger ut nationalsocialistisk tidning

Våra organisationskamrater i Finska motståndsrörelsen är på stadig frammarsch. Där har man nu börjat ge ut Kansallinen Vastarinta (Nationellt Motstånd) som pappersmagasin. Inför att det andra numret av tidningen skall komma ut har svenska Nationellt Motstånd kontaktat Kansallinen Vastarintas chefredaktör för att höra mer om utvecklingen.

Min kamrat

Han är min största motivation. Han inspirerar mig mer än vad några böcker, tal eller propagandafilmer någonsin skulle kunna göra. Han är det absolut främsta skälet till min styrka. Han är min kamrat i kampen.

Norska motståndsrörelsen: “En god grund för oss”

Norska motståndsrörelsen har på det senaste, i takt med sina framsteg, fått mer och mer uppmärksamhet i landets media.

Nästeschef Pär Sjögren om seminariet i Finland

En av Svenska motståndsrörelsens representanter på seminariet ”Fight against”, arrangerat av Finska motståndsrörelsen, var nästeschef Pär Sjögren från Borlänge. I följande intervju berättar Pär om sina upplevelser på plats hos våra finska organisationskamrater.

På fortsatt frammarsch i södra Sverige

Motståndsrörelsen bedriver dagligen kamparbete på flera orter i Sverige och i Skåne har aktivitetsnivån varit särkilt hög under en längre tid. Detta har lett till ett ökat intresse av organisationen från allmänheten, men även från polis och massmedia. Så sent som för några dagar sedan uppmärksammades Motståndsrörelsen av Kristianstadsbladet, med sedvanliga inslag av rena lögner.

En aktivist berättar – intervju med Johan Lindblad

INTERVJU: Svenska motståndsrörelsens ryggrad är dess medlemmar och aktivister. Här har Patrik Dyrsch genomfört en längre intervju med Johan Lindblad, som trots sin relativt unga ålder har mer erfarenhet av nationell kamp än många. I denna intervju berättar Johan bland annat varför han valde att aktivera sig och hur han ser på den nuvarande samhällsutvecklingen.

Vildmarkshelg i norra Dalarna

Återigen har vår mycket erfarna vildmarksguide från Dalarna lett en utbildningshelg i skog och mark. Denna gång deltog knappa 30-talet anslutna till organisationen för att lära sig mer om vildmarksliv, men även för att njuta av en helg i vacker natur med goda kamrater.

George Lincoln Rockwell

George Lincoln Rockwell var en av efterkrigstidens främsta förkämpar för den nationalsocialistiska världsåskådningen. Genom att förkunna kompromisslöshetens nödvändighet för rasens överlevnad och seger ådrog han sig en hel nations hat. Det är idag fyrtiofyra år sedan denne man mördades till följd av sin kamp.

Kurs på liv och död

Helgen 21 – 23 januari deltog svenska och norska kamrater i en sjukvårdskurs. Utbildningen, som hölls på den norska sidan av gränsen, bestod av såväl teori som praktik; bland annat fick aktivisterna lära sig att sy igen sår och göra krikotyreotomi.

Vandring på vackra Kinnekulle

Lördagen 6/11 begav sig en handfull aktivister från Motståndsrörelsens andra näste till Kinnekulle för att ägna helgen åt en vandring på det natursköna platåberget Kinnekulle. Här följer en kort berättelse med film och bilder.

Radikalism eller kompromiss

Följande artikel är ursprungligen ett föredrag av Motståndsrörelsens Patrik Dyrsch. Artikeln tar upp och förklarar organisationens syn på sig själv som en radikal rörelse. Dyrsch förklarar även hur organisationen tänker kring rekryteringar och varför vi agerar som vi gör.

2000 år sedan Slaget vid Teutoburgerskogen!

Det imperialistiska Rom kom aldrig att lägga världen under sina fötter. Framgångssagan tog slut när tre romerska legioner slaktades i ett bakhåll i Teutoburger Wald, norra Tyskland. Germanska stammar, våra förfäder, hade gått samman för att under ledning av Arminius kämpa för Germaniens frihet.

Aktivister i bråk med ordningsvakter i Jönköping

Söndagen den 14:e begav sig ett tiotal aktivister ur Motståndsrörelsen till det stora köpcentret A6 i Jönköping för att saluföra Nationellt Motstånd. Efter att en ordningsvakt försökt stjäla tidningar från en aktivist uppstod tumult och det hela slutade med två gripna aktivister.

Föredrag om praktisk aktivism i Göteborg

På lördagskvällen, efter en hård dags kamp i centrala Göteborg, samlades drygt 25 personer i en liten lokal strax utanför staden för att lyssna på ett föredrag om praktisk aktivism. Föredraget var informativt och mycket uppskattat av de närvarande.

Föredrag om nationalsocialism i Helsingborg

I Helsingborg anordnades på lördagen ett föredrag om nationalsocialism, hållet av Skåneaktivisten Jakob Haskå. Föredraget var lika viktigt och informativt som det var uppskattat. Ett drygt tjugotal aktivister kunde denna dag ta del av föredragshållarens redogörelser för världsåskådningen som sådan.

Svenska FN-förbundet arbetar för snart organisationsförbud

Vi har under en lång tid kunnat se, på senare tid tydligare än någonsin, hur systemets alla tentakler arbetat för att genom lag förbjuda oss. Nu slår svenska FN-förbundet på trumman för att driva igenom ett organisationsförbud genom vilket det demokratiska åsiktsförtrycket med tydlighet skulle åskådliggöras. I fredags, den 21:e mars, dagen utsedd till ”Internationella […]

Nytt främlingsupplopp i Rosengård

På söndagskvällen var det åter oroligt i det främlingstäta Rosengård, Malmö. Oroligheterna nådde sin kulmination då en polis tvingades skjuta två varningsskott efter att denne knivhotats. Flera personer har vittnat om främlingar beväpnade med skjutvapen.

Rasistiskt fråga svarta arbetssökande om aids?

Ett lokalt familjeslakteri i Norberg har anmälts till diskrimineringsombudsmannen, och krävts på skadestånd sedan arbetsgivaren frågat en arbetssökande om denne hade aids. Eftersom den arbetssökande ifråga var neger handlar det givetvis om etnisk diskriminering, menar DO.

Homolobbyister försvarar hiv-mannen

De senaste veckorna har medierna rapporterat om flera så kallad ”hiv-män” som, mer eller mindre avsiktligt, smittat kvinnor med sjukdomen. En av dessa är en 32-årig man som har haft kontakt och sex med över etthundra kvinnor. På homotidningen QX:s hemsida försvarar man denne mans gärningar.

Australiensk krog tillåts förbjuda heterosexuella

Diskriminering, hat och rasism kallas det ifall homosexuella inte skulle få tillträde till en krog, restaurang, ett kafé eller liknande. Likadant ifall personer av viss ras eller religion inte skulle släppas in. I Australien har man däremot fastslagit att en grupp får nekas inträde – heterosexuella.

Nicolas Sarkozy förordar ökad främlingsimport och åtgärder mot rasism

Frankrikes nyvalde president, judiske Nicolas Sarkozy, gjorde sig känd som smått ”främlingsfientlig” sedan han förespråkat kraftiga åtgärder mot våldsverkarna som låg bakom upploppen i landet 2005. Två år senare talade han om krafttag mot ”intolerans, rasism och antisemitism” samt insatser för ökad främlingsimport.

Undersökning bevisar skolans propagandafunktion

En färsk undersökning från Demoskop visar att skolornas, medias och samhällets överlag, mot svenska ungdomar, riktade lögnpropaganda ger resultat. Undersökningen visar bland annat att endast 10% av ungdomar i åldrarna 15-20 år känner till gulaglägren, medan 95% har stora kunskaper om koncentrationslägret i Auschwitz.

Tolvåriga barn påtvingas skuld och lögner

Att före detta ”nazister” och så kallade förintelseöverlevare föreläser i skolor, på fritidsgårdar och inom diverse föreningar för att minska ”rasismen” och öka ”toleransen” bland ungdomar är vanligt förekommande. Vad som däremot inte varit lika känt är att deras lögner riktar sig mot barn så unga som tolv år.

Nöjesbolagets VD tar inte avstånd från reklamaffisch

VD:n för Nöjesbolaget, Thom Ericsson, har kontaktat Nationellt Motstånd för att klargöra att han inte tar avstånd från den påstått rasistiska reklamaffisch som vi tidigare rapporterat om. Ericsson uppger även att Sveriges Radio klippt bort relevanta delar av den intervju som hölls med honom.

Judisk brottsling frigiven från fängelse efter ”hemska minnesbilder”

En ”förintelseöverlevare” tillika pengatvättande judisk man i Storbritannien har friats från ett fängelsestraff på grund av att fängelset påminde honom om krigstiden. ”Överlevaren” var dömd till ett arton månader långt fängelsestraff sedan han tvättat nästan sju miljoner pund åt cigarettsmugglare.

Rasistparanoia på gymnasieskola

En reklamaffisch från ett nöjesbolag, bärandes texten ”exclusive white”, har uppmärksammats som rasistisk av en gymnasielärare i Reftele. Trots att det, med all tydlighet, handlar om exklusivt vita kläder, blev läraren så upprörd över affischens utformning att han rev ner den och valde att kontakta massmedia.

Främlingsupplopp på fransk tågstation

På tisdagen utbröt kravaller i det främlingstäta Paris. Denna gång skedde oroligheterna på en av Paris största tågstationer, efter det att en 33-årig främling attackerat två kontrollanter. Ett hundratal personer var inblandade i upploppet, vilket slutligen kunde kuvas av kravallpoliser.