INRIKES. En irakisk man boendes i södra Sverige har dömts för misshandel och grov fridskränkning mot sin egen familj. Socialtjänsten mottog orosanmälningar efter att mannen krävt att vårdcentralen skulle kontrollera hans dotters oskuld. 

Genrebild.

En irakisk man dömdes i Kristianstad tingsrätt till 18 månaders fängelse för misshandel och grov fridskränkning, i båda fallen mot sin egen familj.

Mannen har varit mycket våldsam mot sin familj, som består av fru och fyra barn. Den elvaåriga dottern blev slagen av pappan för att hon hade laddat ner mobilappen TikTok. Vid ett annat tillfälle blev den trettonåriga sonen attackerad med ett skohorn, då han kommit hem med dåliga skolbetyg.

Men värst drabbad av pappans vrede blev den äldsta dottern som då var 14 år gammal, skriver Expressen.

Efter att pappan hittade en konversation med några pojkar i flickans mobiltelefon blev han åter igen våldsam. Enligt domen så gav han flickan ”flera örfilar och sparkade henne magen så att hon fick svårt att andas”. När pappan var färdig med att misshandla sin dotter åkte dem mot vårdcentralen, detta för att han ville kontrollera om flickan fortfarande var oskuld.

På väg mot vårdcentralen hotade irakiern även om att han eller hennes släktingar skulle döda henne i Irak och att ”hon inte längre var hans dotter.” Efter detta omhändertogs barnen av socialtjänsten och fick skyddat boende. Mannen ska betala 20 000 kronor i skadestånd till den elvaåriga dottern och den trettonåriga sonen, den äldsta dottern ska få 30 000 kronor i skadestånd.


  • Publicerad:
    2020-09-02 20:35