ISRAEL. Efter ett kortare gräl med två vakter ombord på en buss grep en israelisk jude efter den ene vaktens vapen, då sköts han till döds.

1406208665585

Det var när en israelisk jude skulle stiga av en buss som han hamnade i ett kortare gräl med två säkerhetsvakter. Dessa frågade efter mannens identifikationspapper, varpå mannen svarade med att försöka gripa efter den ene vaktens pistol. Då svarade vaktens kollega med att dödligt såra honom i tron att han var ”terrorist”.

Händelsen är den tredje under oktober månad då israeler skadat eller dödat icke-araber. Den trettonde oktober knivhugger en israelisk jude oprovocerat en landsman i en matbutik när denne packar upp varor bredvid en arabisk kollega. Gärningsmannen uppger senare att han trodde att offret var arab.

Den artonde oktober sårar en säkerhetsvakt en gästarbetande eritrean dödligt kort efter ett attentat inne på en busstation i tron om att denne är gärningsmannen.

Sedan våldet mellan palestinier och judar eskalerade i början av månaden har 47 palestinier och 8 judar dödats. Enligt palestinska källor skall även flera hundra palestinier ha skadats under kravaller med den israeliska armén vid olika gränsposteringar.

Källa:
Jewish Israeli shot dead by security guard after being mistaken for terrorist


  • Publicerad:
    2015-10-27 17:30